Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V jablonecké nemocnici hořelo. Hasiči vyvedli z prostor dva lidi

, aktualizováno 27. března 2024, 19:56

Požár se rozhořel v technické místnosti ve středu 27. března před polednem v Nemocnici v Jablonci nad Nisou. Vyhlášen byl 3. stupeň požárního poplachu, 40 osob se samo evakuovalo. Dva lidi hasiči z prostor zachránili.

Hořet začalo ve třetím nadzemním podlaží technického pavilonu. Hasiči vyvedli zevnitř dvě osoby pomocí dýchacích masek. Nikdo neutrpěl vážnější zranění,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jaroslava Benešová.

Ve 12.15 hodin byl požár lokalizován. Hasiči pak ještě zůstali na místě, zajistili odvětrávání prostor a dokončili další technické a zabezpečovací práce. Na místo zpočátku dorazilo 9 jednotek, později zůstalo sedm.

Provoz ostatních částí nemocnice požár nijak zásadně neohrozil. „Chod nemocnice je beze změn, nijak jej požár neomezil,“ uvedla Jana Fričová, mluvčí města Jablonec, které je zřizovatelem nemocnice.  

Příčinou vzniku požáru se zabývají společně s hasiči také policisté. „Předběžná výše způsobené škody pravděpodobně přesáhne částku 1 milion korun," doplnila mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LBK

Štítky požár, nemocnice, Jablonec nad Nisou, HZS LBK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jablonecké nemocnici hořelo. Hasiči vyvedli z prostor dva lidi  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.