Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Turnovský Klub KUS na Střelnici čeká přestavba. Otevře opět na podzim

Na začátku června začne přestavba oblíbeného turnovského Klubu KUS na Střelnici, který provozuje Kulturní centrum Turnov. Návštěvníků se po proměně opět otevře na podzim. Poskytne nejen nové zázemí pro pořádání koncertů, ale i třeba prostory pro pořádání oslav, školení či módních přehlídek, tak jak tomu bylo dosud.

Díky instalovanému plátnu nebude po rekonstrukci problém zajistit také příležitostné projekce a pokračovat by měla i spolupráce s Fokusem Turnov. Stavbu provede společnost INSTAV stavební práce.

Zásadní bude změna dispozic. Vybouráním stávajících toalet a úpravou zázemí kuchyně získáme lepší skladové prostory a návštěvníci pak mnohem více místa v klubu samotném,“ říká jednatel Kulturního centra Turnov David Pešek.

Přestavené prostory by měly poskytnout kvalitní zážitek ze všech akcí, které se zde budou konat. „Turnov dostane plnohodnotný kulturní klub, který městu už léta chybí. Rozšířením získáme větší kapacitu a díky pevnému pódiu bude na umělce hezky vidět. Konat by se zde mělo vše, co si pod slovem kultura dokážeme představit. Klub bude otevřený všem kulturním činnostem,“ popisuje hudební dramaturg turnovského Kulturního centra Karel Šírek. Přesunou by se měly do obnoveného Klubu KUS zavedené festivaly Básníci ticha a Neformální jazzový festival.

Počítá se i s dalšími akcemi v obnovených prostorách klubu. Konat se zde budou turnaje ve stolním fotbálku, slam poetry exhibice, DJ´s taneční party nebo swapy. Během plesové sezóny nabídne návštěvníkům plesu místo pro odpočinek, kde se mohou pobavit a najíst. „V první řadě bude mít klub větší kapacitu, a to s sebou přináší více možností pro dramaturgii. Větší prostor znamená více pohodlí nejen pro zákazníky, ale i pro kapely a další umělce,“ podotýká vedoucí gastroprovozu Kulturního centra v Turnově Pavla Matysová s tím, že si od přestavby slibuje útulnější prostředí, kde si každý najde to své.

Stavbaři mají mít hotovo do 16. září. I přes to, že se tedy bude na přestavbě klubu pracovat celé prázdniny, o Turnovské léto a oblíbené koncerty před Střelnicí lidé nepřijdou. I letos se tedy mohou těšit na koncerty každý pátek a sobotu, nově se hudební produkce navíc rozšíří také do Baru Letňák. Aktuální program bude vždy zveřejněn na webu www.kulturaturnov.cz, na plakátech a sociálních sítích.

Ohodnoť článek

Foto Kulturní centrum Turnov

Štítky klub, rekonstrukce, KUS Turnov, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnovský Klub KUS na Střelnici čeká přestavba. Otevře opět na podzim  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.