Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič ranního spoje do Liberce měl vézt cestující bez bočního okna, podle policie porušoval zákon

Svým očím dnes ráno nejspíš nevěřili cestující, kteří jeli na ranní směnu z Frýdlantu do Liberce. Před pátou hodinou ranní je na zastávce ve Frýdlantu měl nabrat autobus ČSAD Liberec, kterému podle čtenářů Drbny chybělo boční okno. Nejenže v mrazivých teplotách nejspíš nebyla cesta pro cestující příjemná, v první řadě řidič porušoval zákon. Informaci se snažila redakce ověřit u dispečera společnosti, ten na zaslaný dotaz nereagoval.

„Nejenže jsou některé spoje ČSAD Liberec opožděné a někdy vůbec nedorazí, dnes ale v nízkých teplotách přijel řidič s rozmláceným oknem do Frýdlantu ve 4:48 a bez pardonu s tím jel až do Liberce,“ napsal Drbně jeden ze čtenářů.

Na vyjádření se zeptala redakce také provozovatele autobusového spojení, kterým je ČSAD Liberec. Na odpověď zatím marně čekáme.

Podle policie se řidič autobusu jízdou bez okénka dopustil porušení zákona, za což mu hrozí ve správním řízení až stotisícová pokuta. „Řidič, který jel s vozidlem, které nemělo boční okénko a navíc s cestujícími uvnitř, porušil zákon o provozu na pozemních komunikacích, kdy užil k jízdě vozidlo, které nesplňuje technické požadavky pro provoz na pozemních komunikacích. Vozidlo mělo vážnou závadu, na kterou se omezuje technická způsobilost,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová a dodala: „V tomto případě hrozí řidiči pokuta do výše 2 tisíc korun a provozovateli autobusu za správní delikt pokuta do výše až 100 tisíc korun.“

Foto Facebook/Věra Rudolfová

Štítky okno, Liberec, policie, Frýdlant, ČSAD Liberec, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič ranního spoje do Liberce měl vézt cestující bez bočního okna, podle policie porušoval zákon  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.