Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jak vylepšit dopravu ve městě? Magistrátu má pomoci velký průzkum

Jezdíte autobusem, autem, nebo chodíte pěšky? A kde necháváte auto, máte svá místa? A jak daleko to máte na autobusovou zastávku? Na tyto a mnohé další otázky bude hledat odpověď liberecký magistrát a průzkum se zaměří kromě Liberečáků i na obyvatele Jablonce. Díky tomu by se pak měla vylepšit především veřejná a cyklistická doprava.

„Průzkum bude probíhat v ulicích obou měst, zejména v okolí autobusových nádraží, v průběhu měsíce března,“ informoval mluvčí magistrátu Jan Král.

Ti, kdo se o dopravu ve městě zajímají víc, mohou dorazit na veřejnou debatu. Ta se uskuteční 18. dubna od 17.00 hodin v zasedací místnosti č. 11 v historické budově liberecké radnice.

„Více zaměříme na dopravní potřeby rodičů a žáků základních škol směrem k MHD a také středoškoláky, kteří by mohli mnohem více než doposud používat na cestu do školy kolo. Konečně tak město bude mít ucelenou dopravní strategii, která zde roky chybí,“ řekl náměstek pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář.

Ten je členem řídící komise projektu Chytře na cestu, pod který dopravní průzkum spadá.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Štítky doprava, průzkum, Jablonec, Jan Král, Jan Korytář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dagmar Tauchmannová

Před dvěma lety jsem dostala práci mých snů.Jezdím služebním vozem.Avšak jezdit denně po Liberci je o život můj i služebního auta.Hrůza.V centru přechody pro chodce nalepené u sebe a celý Liberec je tak posetý dírami, že cedník jich má méně.a nejhorší ulici,kterou musím jet několikrát denně vylepšil magistrát retardéry.Co k tomu dodat? Že by na odboru dopravy měli už konečně něco dělat Děkuji.

Středa, 15. března 2017, 19:24Odpovědět

Jak vylepšit dopravu ve městě? Magistrátu má pomoci velký průzkum  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.