Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Doprava v Jablonci se po otevření OD Central vrací do normálu

Doprava v centru Jablonce nad Nisou se po otevření Obchodního domu Central vrací do normálu. Podél obchodního centra v ulici Generála Mrázka vzniklo 14 míst pro krátkodobé parkování, na nichž je prvních 30 minut parkování zdarma. Dalších osm míst je v ulici Komenského. Parkoviště v Komenského ulici v úseku Jehlářská - Kostelní zůstává v původní podobě jako před zahájením stavby. Parkovací automaty, které byly po dobu stavby vypnuté, budou od čtvrtka znovu v provozu.

Central Jablonec vyrostl mezi ulicemi Generála Mrázka a Máchovou na místě starého obchodního domu Jabloň, dvou parkovišť a tržnice. Výstavbě komplexu musela ustoupit také stará tělocvična a dřevěný objekt restaurace Koliba. Obchodní dům vybudovala za více než půl miliardy korun developerská skupina Crestyl. Stavbu připravovala už od roku 2008, projekt ale přibrzdila recese. S ohledem na vývoj na realitním trhu je nakonec nákupní centrum co do obchodních ploch zhruba o čtvrtinu menší, než se původně plánovalo.

Nákupní centrum nabízí relaxaci i zábavu, služby a obchody. Na ploše 13.000 metrů čtverečních je téměř 70 obchodů, k dispozici je také bezmála 200 parkovacích míst. První zákazníky přivítal obchodní dům v pátek 31. března. "Central Jablonec je jedním z největších podobných projektů, které se letos v České republice otevírají," řekl generální ředitel skupiny Crestyl Omar Koleilat.

Dopravní režim kolem Centralu se s jeho otevřením změnil. Největší změnou je obousměrný provoz pro veškerou dopravu v Liberecké ulici v úseku Rýnovická - Poštovní. "Komunikace jsou osazeny dopravními značkami včetně těch dočasných, které upozorňují na změnu směru jízdy s důrazem na křižovatku Rýnovická - Liberecká," doplnil vedoucí jablonecké správy komunikací Pavel Kozák. Začátkem příštího týdne dostane podle něj Liberecká ulice ještě vodorovné dopravní značení. Parkování v Liberecké zůstává podélné po pravé straně ve směru do centra města.

Autoři | Foto Markéta Hozová

Štítky Jablonec nad Nisou, parkování, obchodní dům, obchodní centrum, Crestyl, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava v Jablonci se po otevření OD Central vrací do normálu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.