Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Řidiči v sevření uzavírek a omezení. Dnes se uzavřel nájezd na průtah Libercem, práce komplikují provoz i v centru

Od dnešního rána musí řidiči počítat s několika dopravními omezeními v Liberci. V Nákladní ulici se uzavřel nájezd na průtah Libercem ve směru na Turnov. Stávající napojení je nevhodné, a tak se řidiči musí připravit na komplikace, které potrvají až do konce května. Na průtahu bude po dobu uzavírky jen menší omezení rychlosti. Další omezení čeká řidiče v Sokolské ulici, kde dělníci pokládají nový povrch silnice.

Doprava z ulice Nákladní ve směru na Turnov je odkloněna přes ulici Doubskou na mimoúrovňovou křižovatku v ulici České Mládeže a přes ulici Žitavskou na mimoúrovňovou křižovatku Jungmannova. Provoz v ulici Nákladní je v místě napojení zajištěn jedním jízdním pruhem a ulice Nákladní ve směru od ulic Čechova.

Nájezd se uzavřel dnes a uzavírka potrvá až do 31. května. „Stavba řeší úpravu nájezdové rampy mimoúrovňové křižovatky Nákladní na směrově rozdělenou silnici I/35. Stávající napojení je nevhodné. Směrové oblouky malých poloměrů budou nahrazeny plynulejším uspořádáním. Pracovat se bude asi na 110 metrech,“ říká vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp. Součástí rekonstrukce je úprava odvodnění komunikace a oprava veřejného osvětlení. 

Kvůli uzavírce nájezdu jsou autobusy linek číslo 31, 34 a 500 vedeny ve směru z centra ulicí Doubská okolo bývalého Baumaxu. V opačném směru pojedou linky po své trase. Linka číslo 17 jede ve směru do centra náhradní trasou z ulice Doubská ulicí Šumavská.

S dalším omezením musí už od minulého týdne počítat řidiči v Sokolské ulici mezi křižovatkami se Zhořeleckou a Chrastavskou ulicí, kde začala výměna povrchu silnice. Starý asfalt minulý týden dělníci odfrézovali a dnes začali s pokládkou nového.

Do čtvrtka tak budou autobusy linek číslo 28, 32 a 92 vedeny ze zastávky „Dožínková" objízdnou trasou ulicí Chrastavská do zastávky „Šaldovo náměstí". Zastávka na náměstí Dr. E. Beneše bude náhradní za „Sokolská". V opačném směru pojedou linky po své původní trase.


Rekonstrukce silnice v Sokolské ulici dnes ráno.

Na letní měsíce je v plánu i rekonstrukce sjezdu z průtahu směrem k Centru Babylon a do města. "V plánu je od června úplná uzavírka pásu pětatřicítky směrem na Chrastavu od nájezdu od Jablonce až ke sjezdu k Babylonu, kde se bude kompletně sundávat mostní konstrukce," doplnil Čáp. Bude se tam stavět nová silnice s třetím přídavným pruhem.

Začínají se rekonstruovat silnice i první třídy 13 a 14 v Liberci, které byly v minulých letech nahrazeny přeložkami, a měl by je převzít Liberecký kraj. "Jsou to silnice přes Šaldovo náměstí a z Liberce na Stráž nad Nisou, které by v budoucnu měly být krajskými silnicemi," řekl Čáp.

Už v březnu začaly proto uzavírky v Londýnské ulici, na přelomu dubna a května kvůli tomu bude uzavřena okružní křižovatka u bývalého Totalu a v květnu pak bude uzavřena silnice na Letné. Dopravu ve městě zkomplikuje od května také pokračující rekonstrukce na třídě Dr. Milady Horákové spojená s úplnou uzavírkou nebo rekonstrukce tramvajové trati v Rumunské ulici.

Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec, silnice, Turnov, rekonstrukce, Milada Horáková, Liberecký kraj, BauMax, Babylón

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Bedor

Já zas nechápu proč to už dnes zavřeli, když tam od rána nebyl ani jeden "dělník".

Pondělí, 10. dubna 2017, 20:48Odpovědět

Řidiči v sevření uzavírek a omezení. Dnes se uzavřel nájezd na průtah Libercem, práce komplikují provoz i v centru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.