Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Pátek 24. května 2024  |  Svátek má Jana
Bez reklam

VELIKONOČNÍ STATISTIKA: Řidiči pod vlivem alkoholu i drog, policisté rozdali stovky pokut

Velikonoční nadílku dostali nejen koledníci, ale také stovky řidičů v Libereckém kraji, kterým policisté během prodlouženého víkendu udělili pokuty ve výši 76 500 korun. Z 2432 kontrolovaných řidičů se jich 306 dopustilo přestupku, 279 z nich za to vyfasovalo blokovou pokutu. Zbytek přestupků pak budou projednávat ve správním řízení příslušné úřady.

Bezpečnostní akce na území celého kraje byla policisty naplánována na středu, čtvrtek a Velikonoční pondělí. „Policisté se při kontrolách zaměřili na to, zda řidiči dodržují stanovenou rychlost, používají bezpečnostní pásy a zádržné systémy při přepravě dětí, netelefonují za jízdy s mobilním telefonem v ruce, neporušují pravidla pro železniční přejezdy a zda celkově respektují zákon o silničním provozu. Policisté kromě toho zjišťovali, jestli řidiči neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

A čeho se řidiči nejčastěji dopouštěli? Pokutu dostalo například 18 řidičů za porušení nejvyšší dovolené rychlosti, 3 přestupky řešili policisté na železničních přejezdech, registrují také 35 případů nepoužití bezpečnostních pásů, 2 případy nepoužití zádržného systému při přepravě dětí, 123 vozidel v nevyhovujícím technickém stavu a také 13 řidičů pod vlivem alkoholu. Jeden z řidičů nadýchal 1,5 a druhý 1,83 promile. Dalších šest řidičů bylo pod vlivem marihuany a jeden pod vlivem pervitinu.

Ač statistika nevypadá příliš lichotivě, na silnicích byl oproti loňskému roku klid. Policisté letos o velikonočním prodlouženém víkendu řešili v Libereckém kraji méně nehod. Ubylo i těžkých a lehkých poranění.

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, Liberecký kraj, Velikonoční pondělí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VELIKONOČNÍ STATISTIKA: Řidiči pod vlivem alkoholu i drog, policisté rozdali stovky pokut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.