Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jaké silnice letos město opraví? Rekonstrukce se dočká Horákova, Vítězná i Broumovská

Liberec letos investuje do oprav svých silnic kolem 50 milionů korun. Zhruba polovinu z této částky zaplatí ze získaných dotací. Rekonstruovat bude město zhruba 20 úseků, většinou se začne v květnu nebo v červnu a končit v listopadu.

Podle vedení města vydávala radnice v minulých letech na opravy vozovek ještě více peněz, větší rozsah uzavírek by ale pro stotisícové město byl už neúnosný. Rekonstrukce budou totiž letos dělat v Liberci i Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj a liberecký dopravní podnik.

Z akcí města bude mít zřejmě největší vliv na dopravu rekonstrukce dalšího úseku v ulici Dr. Milady Horákové, jež vede ze čtvrti Rochlice do centra. Mezi křižovatkami s ulicemi Čechova a U Potůčku budou dělníci pracovat od května do listopadu. Součástí prací je i obnova dožilých sítí - vodovodu, kanalizace a plynovodu. "Zatím počítáme s částečnou uzavírkou, ale uvidíme, až se kopne do země," uvedl náměstek primátora Tomáš Kysela (býv. ANO). I loni se při rekonstrukci jiného úseku v této ulici počítalo s částečnou uzavírkou, nakonec musela být úplná. "Překvapily nás některé kanalizační napojení z objektů a zjistilo se, že podloží je nestabilní," dodal náměstek.

Zhruba sedm měsíců bude letos od května zcela uzavřená Vítězná ulice, jež vede kolem muzea a galerie. Dopravu na sídliště Františkov a do Hanychova od června na půl roku ovlivní uzavírka Metelkovy ulice. Ve stejné době musejí motoristé počítat s omezením i na sídlišti Broumovská, pracovat se bude v páteřní Broumovské ulici. Ve čtvrti Janův Důl bude od června do listopadu uzavřená část Volgogradské ulice.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) už rekonstrukce některých svých silnic v Liberci zahájilo. Už v březnu začaly uzavírky v Londýnské ulici na silnici 13 mezi centrem a Krásnou Studánkou. Práce potrvají až do konce listopadu. Rekonstruuje se také nájezdová rampa z Nádražní ulice na silnici 35 ve směru na Turnov, jež by měla skončit do konce května. ŘSD na letošní rok chystá také opravu mostů v ulicích Sokolská a Gen. Svobody a přestavbu mostu v Čechově ulici. Liberecký kraj plánuje, že zhruba za devět milionů korun opraví vozovku v Hrádecké ulici. Mnohem nákladnější bude oprava tramvajové tratě v Rumunské ulici, kterou chystá dopravní podnik. Stát bude kolem 60 milionů korun a pro dopravu bude ulice spojující horní a dolní centrum zcela uzavřená od května do září.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky silnice, Liberec, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, rekonstrukce, Liberecký kraj, Milada Horáková, Liberec VI-Rochlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaké silnice letos město opraví? Rekonstrukce se dočká Horákova, Vítězná i Broumovská  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.