Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Připravte se na další dopravní komplikace. O víkendu se uzavře kruháč v Růžodole

Už za dva dny se uzavře kruhový objezd u bývalé čerpací stanice Total v Růžodole. Frekventovaný „kruháč“ musí projít modernizací, aby byl bezpečnější pro dnešní provoz. Dělníci mají ale šibeniční termín, vše musí stihnout do 8. května. Kruhový objezd se pro veškerou dopravu uzavře už tuto sobotu.

Rekonstrukce kruhového objezdu zkomplikuje dopravu také autobusům městské hromadné dopravy. Po objízdných trasách budou muset jezdit linky číslo 12, 14, 23, 27, 28, 30, 32, 34, 92, 97 a 600. Všechny zastávky na objízdných trasách budou „na znamení.“

Jednu uzavírku v letošním roce bude střídat druhá. Z akcí města bude mít zřejmě největší vliv na dopravu rekonstrukce dalšího úseku v ulici Dr. Milady Horákové, jež vede ze čtvrti Rochlice do centra. Mezi křižovatkami s ulicemi Čechova a U Potůčku budou dělníci pracovat od května do listopadu. Součástí prací je i obnova dožilých sítí - vodovodu, kanalizace a plynovodu. „Zatím počítáme s částečnou uzavírkou, ale uvidíme, až se kopne do země," uvedl náměstek primátora Tomáš Kysela (býv. ANO). I loni se při rekonstrukci jiného úseku v této ulici počítalo s částečnou uzavírkou, nakonec musela být úplná. „Překvapily nás některé kanalizační napojení z objektů a zjistilo se, že podloží je nestabilní," dodal náměstek.

Zhruba sedm měsíců bude letos od května zcela uzavřená Vítězná ulice, jež vede kolem muzea a galerie. Dopravu na sídliště Františkov a do Hanychova od června na půl roku ovlivní uzavírka Metelkovy ulice. Ve stejné době musejí motoristé počítat s omezením i na sídlišti Broumovská, pracovat se bude v páteřní Broumovské ulici. Ve čtvrti Janův Důl bude od června do listopadu uzavřená část Volgogradské ulice.

Ředitelství silnic a dálnic už rekonstrukce některých svých silnic v Liberci zahájilo. Už v březnu začaly uzavírky v Londýnské ulici na silnici 13 mezi centrem a Krásnou Studánkou. Práce potrvají až do konce listopadu. Rekonstruuje se také nájezdová rampa z Nádražní ulice na silnici 35 ve směru na Turnov, jež by měla skončit do konce května. Ředitelství na letošní rok chystá také opravu mostů v ulicích Sokolská a Gen. Svobody a přestavbu mostu v Čechově ulici. Liberecký kraj plánuje, že zhruba za devět milionů korun opraví vozovku v Hrádecké ulici. Mnohem nákladnější bude oprava tramvajové tratě v Rumunské ulici, kterou chystá dopravní podnik. Stát bude kolem 60 milionů korun a pro dopravu bude ulice spojující horní a dolní centrum zcela uzavřená od května do září.

Objízdné trasy autobusů při rekonstrukci kruhového objezdu v Růžodole

Linky č. 12, 14, 34 a 92 budou vedeny obousměrně objízdnou trasou ulicemi Zahradní a Norská. V ulici Zahradní, v blízkosti křižovatky na Letce, bude zřízena náhradní zastávka za Růžodol I. Zastávka Růžodol I nebude po dobu uzavírky kruhového objezdu obsluhována. Na linkách bude platit objížďkový jízdní řád.

Linka č. 27 bude vedena z křižovatky na Letce ulicí Ostašovská (zřízena náhradní zastávka za Růžodol I) a dále pokračuje objízdnou trasou do zastávky Ostašovská. Zastávka Zelná bude náhradní za Úvozní. V opačném směru pojede linka po stejné objízdné trase. Linkou nebude obsloužena zastávka Růžodol I a Úvozní. Na lince bude platit objížďkový jízdní řád.

Linka č. 28 bude vedena z ulice Londýnská ulicí Zahradní (zřízena náhradní zastávka za Růžodol I) a dále objízdnou trasou do zastávky Pavlovice křižovatka a po své trase do zastávky Radčice. V opačném směru pojede po stejné objízdné trase. Zastávky Růžodol Mlýn, Stráž n. N. Oblouková, Stráž n. N. Neumannova nebudou linkou č. 28 obsluhovány, dopravní obslužnost zajistí linka č. 30. Zastávka Stráž n. N. Kateřinská, dříve Retex nebude po dobu uzavírky kruhového objezdu obsluhována.

Linka č. X23, X30 bude vedena z křižovatky na Letce objízdnou trasou ulicí Ostašovská (zřízena náhradní zastávka za Růžodol I) a přes zastávku Úvozní pokračuje po R35 do náhradní zastávky Stráž n. N. elektrárna (spojka mezi ulicí Kateřínská a Studánecká) a dále pokračuje do Stráže n. N. Zastávka Stráž n. N bude přesunuta do ulice Werichova. Linka dále pokračuje přes zastávku Stráž n. N. Neumannova do zastávky Růžodol Mlýn a dále pokračuje po objízdné trase přes zastávky Stráž n. N. elektrárna, Úvozní a Ostašovská do centra. Zastávky, které linka na objízdné trase obsluhuje, budou v režimu „Na znamení". Na lince bude platit objížďkový jízdní řád. Linkou nebude obsloužena zastávka Růžodol I.

Linky č. 32 a 97 budou vedeny odklonem do náhradní zastávky u křižovatky na Letce v ulici Ostašovská a dále pokračují po své trase. Linkou nebude obsloužena zastávka Růžodol I a Úvozní, náhradní Zelná. Na lince bude platit objížďkový jízdní řád.

Linka č. 600 bude vedena obousměrně objízdnou trasou do Globusu.

Foto Jan Mocňák | Zdroj ČTK, DPMLJ

Štítky Růžodol, kruhový objezd, doprava, rekonstrukce, Liberec XI-Růžodol I, Milada Horáková, Globus, Ředitelství silnic a dálnic, Retex, Liberec VI-Rochlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Připravte se na další dopravní komplikace. O víkendu se uzavře kruháč v Růžodole  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.