Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Řidič BMW při odbočování přehlédl motocyklistu, ten se vážně zranil

Vážná poranění utrpěl ve čtvrtek večer motocyklista, který se střetl s osobním automobilem. Muž jedoucí v BMW ve směru od přemostění na silnici I/9 ke křižovatce se silnicí II/262 poblíž centra České Lípy odbočoval vlevo ve směru na Zákupy, když přehlédl z levé strany přijíždějící motocykl značky Honda CBR 125R a střetl se s ním.

Osmnáctiletý motocyklista při nehodě utrpěl vážné zranění, se kterým ho zdravotnická záchranná služba letecky transportovala do Krajské liberecké nemocnice.

Podobných nehod motocyklistů s příchodem letního počasí rychle přibývá. Bohužel nejsou něčím výjimečným ani tragické nehody. K té poslední došlo v pondělí navečer na silnici z Jablonce směrem na Maršovice. Střet s osobním autem tam nepřežil čtyřiačtyřicetiletý motocyklista. Na následky nehody zemřel přímo na místě i přes veškerou snahu záchranářů.

„Záchranáři na místě okamžitě zahájili resuscitaci, která trvala několik desítek minut. Bohužel se pacienta nepodařilo zachránit a lékařka tak musela konstatovat smrt,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev.

Nehoda se stala v 18 hodin nedaleko motorestu v Maršovicích na oblíbené trase motorkářů. Podle policie jelo audi od centra Jablonce směrem na Železný Brod.  „V mírném stoupání na přímém přehledném úseku začal odbočovat vlevo na místo ležící mimo komunikaci. V tu chvíli byl ovšem již předjížděn řidičem na mototocyklu Honda CBF 1000, který narazil do levého boku odbočujícího vozidla," řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Foto Policie ČR

Štítky silnice, BMW, havárie, Česká Lípa, Zákupy, honda cbr, Krajská nemocnice Liberec, Jablonec, Audi, Honda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič BMW při odbočování přehlédl motocyklistu, ten se vážně zranil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.