Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Obchvat Dubé se v pátek otevře řidičům. Vyšel na skoro půl miliardy

Skvělá zpráva pro obyvatele Dubé a řidiče, kteří jezdí po silnici číslo 9 z České Lípy do Mělníka. Téměř tři kilometry dlouhý úsek zahrnuje i tři mosty a mimoúrovňovou křižovatku. Celkové náklady na přeložku silnice jsou 440 milionů korun bez DPH.

První řidiči po obchvatu obce projedou už v pátek dopoledne. Celková délka přeložky silnice činí 2 922 metrů. Stavba obsahuje tři mostní objekty o celkové délce 306 metrů, jednu mimoúrovňovou křižovatku.

„Kromě podstatného zlepšení poloměrů směrových oblouků a podélných sklonů, bude odvedena tranzitní doprava ze zastavěné části města Dubá a tím dojde ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy a snížení hlukové a exhalační zátěže,“ řekla mluvčí krajského úřadu Andrea Fulková.

Už příští rok by také mohla začít výstavba obchvatu Kravař a tedy silnice 15 mezi Zahrádkami a Litoměřicemi. „Ředitelství silnic a dálnic na území Libereckého kraje v současné době dokončuje přípravu realizace obchvatu, na který je již vydáno pravomocné stavební povolení. Zahájení výstavby se předpokládá v roce 2018,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Krajský úřad

Štítky Dubá, obchvat, silnice, Mělník, Česká Lípa, Ředitelství silnic a dálnic, Litoměřice, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Dubé se v pátek otevře řidičům. Vyšel na skoro půl miliardy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.