Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Začne dalších osm rekonstrukcí krajských silnic. Dotaci chce kraj využít na celkem 26 projektů

Přes 122 milionů korun získal Liberecký kraj ze Státního fondu dopravní infrastruktury a navíc by měl dostat dalších 19 jako kompenzaci zvýšení mezd řidičů autobusů. Peníze využívá ne rekonstrukce silnic II. a III. Tříd. Aktuálně začnou opravy na osmi úsecích.

O jejich výběru rozhodla v úterý rada kraje. Jedná se o rekonstrukce či opravy silnice III/29035 v Jindřichově, III/2885 ve Vlastiboři, III/28745 v Zásadě, III/29036 v Horním Maxově, III/29042 v úseku Albrechtice v Jizerských horách – Jiřetín pod Bukovou, o opravách havarijních propustků v Jívině a Českém Dubu a o rekonstrukci opěrné zdi ve Víchové nad Jizerou.

Rekonstrukce silnic je pro kraj velké téma. Uzavírek je hodně, kraj má v plánu co nejdříve opravit přes sedmdesát silnic. „V současné době máme zahájena nebo již ukončena výběrová řízení na zhotovitele 51 staveb, dalších 11 akcí je pod smlouvou z loňského roku. Celkem plánujeme zrekonstruovat 73 úseků silnic,“ říká Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

To vyjde na 825 milionů korun. „Částka 364 milionů půjde z krajského rozpočtu, 150 milionů z Integrovaného operačního programu, dalších 140 je ze Státního fondu dopravní infrastruktury a 171 z programu Interreg,“ pokračuje náměstek.

Aktuálně také pokračují opravy na silnicích v rámci projektu Od zámku Frýdlant k zámku Czocha. V polovině srpna bude dokončena oprava silnice v Oknech na Českolipsku.

V srpnu a září letošního roku začnou i další akce spolufinancované z IROPu. Konkrétně rekonstrukce silnice II. třídy v Jablonném v Podještědí, výstavba okružních křižovatek v Semilech a humanizace silnice II. třídy v Jilemnici.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, silnice, rekonstrukce, oprava, Státní fond dopravní infrastruktury, Marek Pieter, Horní Maxov, Albrechtice v Jizerských horách, Jiřetín pod Bukovou, Český Dub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začne dalších osm rekonstrukcí krajských silnic. Dotaci chce kraj využít na celkem 26 projektů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.