Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V půl druhé ráno autobusem domů? Nočních spojů ve všední dny přibude

Kdo něco podobného nezažil. Je lehce po půlnoci, za pár minut odjíždí poslední noční autobus z autobusového terminálu a vy váháte, jestli jet právě jím nebo ještě posedět v baru a jet taxíkem. Tuhle otázku by vám brzy mohly pomoci rozluštit nové jízdní řády, které budou platit od října a přibydou v nich další noční autobusy v pracovní dny.

„Nejen o víkendu, ale nově i ve všední dny, se tak cestující dostanou autobusem i tramvají tam, kam potřebují později v noci. Poslední autobusy a tramvaje budou z terminálu Fügnerova odjíždět shodně v 1:20 hodin, tedy o hodinu déle, než tomu je nyní,“ shrnula mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Později v noci vyjedou ve stejném čase nejen tři „okružní“ autobusové linky číslo 90, 91, 92, ale také tramvaj do Jablonce nad Nisou a zpět a tramvaje číslo 3 na oba směry od Fügnerovy a zpět. Změna jízdního řádu se nijak nedotkne současných autobusových spojů.

Za navýšení nočních spojů zaplatí město ročně 600 tisíc korun. „K charakteru velkého města patří i noční život a jedním z jeho předpokladů je fungování nočních linek veřejné dopravy. Vycházíme tak vstříc hlavně generaci lidí, kterým je mezi 20 - 40 lety a jsou zvyklí na flexibilní životní styl. Ale samozřejmě nejen jim, noční linky využije každý, kdo třeba chce po návštěvě kina ještě někde posedět,“ uzavřel liberecký radní Josef Šedlbauer (Změna).

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, autobus, noční spoj, Josef Šedlbauer, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V půl druhé ráno autobusem domů? Nočních spojů ve všední dny přibude  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.