Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Na frekventovanou silnici v Mníšku se vrátí dělníci. Stavba chodníku opět omezí dopravu

Provoz na frekventované silnici I/13 mezi Libercem a Frýdlantem opět zbrzdí semafory. Po nedávno dokončené stavbě chodníku vedoucího od začátku obce směrem do centra se na silnici vrátí dělníci. Od 7. srpna do konce října budou stavět nový chodník ve směru na Frýdlant. Od pondělí tak bude doprava opět omezena do jednoho pruhu a provoz bude řízen semafory.

„Z důvodu výstavby jednostranného chodníku podél silnice I. třídy číslo 13 v Mníšku bude částečně uzavřen úsek silnice I. třídy číslo 13. Dopravní omezení bude probíhat v úseku od křižovatky se silnicí III. třídy na Oldřichov v Hájích až po křižovatku se silnicí II/592 na Novou Ves,“ popisuje vedoucí odboru dopravy krajského úřadu Jan Čáp.

Uzavírka, při které bude provoz řízen semafory, bude rozdělena na tři etapy po úsecích dlouhých maximálně 225 metrů. „Po skončení stavebních prací v pátek, případně víkendech nebo ve státních svátcích, bude stavební firmou zajištěno zprůjezdnění obou jízdních pruhů tak, aby byl provoz obousměrný, bez výrazného dopravního omezení semafory,“ říká mluvčí krajského úřadu Markéta Žitná.

Investorem stavby chodníku dlouhého zhruba 700 metrů je obec Mníšek. „Přechod pro chodce převede chodce na pravou stranu ve směru na Frýdlant a konec bude u benzínové pumpy, kde opět přechod pro chodce a středový ostrůvek převede chodce na stávající chodník za dotčenou benzinkou. Přechody budou dle norem nasvícené a přehledné,“ uzavírá starosta obce Roman Slezák.

Foto Bezedný Frank

Štítky Mníšek, stavba, chodník, silnice I/13, Frýdlant, Liberec, silnice, doprava, Mníšek nad Hnilcom, Oldřichov v Hájích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na frekventovanou silnici v Mníšku se vrátí dělníci. Stavba chodníku opět omezí dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.