Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

V Semilech začala stavba kruhových objezdů, práce zkomplikují dopravu ve městě

V Semilech začala rekonstrukce dvou rušných křižovatek, která až do jara příštího roku zkomplikuje dopravu ve městě. Projekt za bezmála 30 milionů korun financuje Liberecký kraj, který získal 85 procent potřebných financí z Integrovaného regionálního operačního programu, 3,5 milionu přidá město Semily. Peníze půjdou do chodníků, cyklostezky, veřejného osvětlení a částečně do úpravy zeleně.

Nové kruhové objezdy vzniknou na místě dvou klasických křižovatek na hlavních silnicích 292 a 289. Jde o první etapu průtahu. "Město Semily dlouhodobě plánuje průtah městem Bořkovská - Brodská, který odvede dopravu z města a ulehčí průjezd automobilů. Zahájení okružních křižovatek je první etapou k tomuto cíli," dodala starostka města Lena Mlejnková (Starostové pro Liberecký kraj). Stavba zkomplikuje ve městě dopravu, protože si vyžádá částečné uzavírky komunikací.

"Než stavební firma zahájí samotné práce na výstavbě, musí nejdřív zbourat dům, který už před lety koupilo město, protože usilovalo o vybudování kruhových objezdů a přípravy budoucího propojení ulic Bořkovská a Brodská," doplnil náměstek hejtmana Marek Pieter (Starostové pro Liberecký kraj). Součástí obou staveb jsou podle něj přeložky inženýrských sítí a také rekonstrukce Bořkovské ulice.

Liberecký kraj má letos v plánu zrekonstruovat 69 úseků silnic dohromady za 807 milionů korun. Největší komplikace čekají motoristy na Frýdlantsku, kde se opravuje pět komunikací v rámci česko-polského projektu "Od zámku Frýdlant k zámku Czocha". Pracuje se na silnicích druhé třídy v Oknech na Českolipsku, České Lípě nebo Bílém Potoce. Staví se i na silnicích třetí třídy z Hrabětic do Josefova Dolu, v Hrádku nad Nisou nebo Rovensku pod Troskami.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Semily, rekonstrukce, silnice, kruhový objezd, Lena Mlejnková, Marek Pieter, doprava, Liberecký kraj, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Semilech začala stavba kruhových objezdů, práce zkomplikují dopravu ve městě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.