Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město vybuduje ve Zhořelecké ulici dva nové bezpečnější přechody pro chodce

Ještě v letošním roce vybuduje město dva bezpečnější přechody pro chodce v Liberci. Stavební úpravy čekají přechody ve Zhořelecké ulici a také na křižovatce ulic Zhořelecká, Krajinská a Ostřížová. Podle vedení města by se mělo jednat o první vlnu úprav přechodů v rámci zvýšení bezpečnosti dopravy v Liberci. Celková investice v sedmi lokalitách krajského města přesáhne 36 milionů korun.

„Lokality zamýšlených úprav byly vybírány s ohledem na sčítání dopravy 2010. Například ulice Zhořelecká vykazovala již tehdy průjezd 8 tisíc vozidel za 24 hodin. Důležitým faktorem je okolní občanská vybavenost a kdo vlastně bude přechod využívat. Blízkost Jedličkova ústavu, penzionu seniorů, Dětského dopravního hřiště a fotbalového stadionu vybízí ke stavbě bezpečného přechodu,“ říká vedoucí odboru správy veřejného majetku Magistrátu města Liberce k situaci David Novotný.

Rekonstrukce čeká chodníky, které se rozšíří, samotný prostor kolem přechodů a také přibude nové zábradlí a osvětlení. „Naši klienti se v současné době obtížně dostávají na zastávky autobusů do centra města, protože musí přejít frekventovanou silnici. Na vše totiž potřebují více prostoru i času, určitě nám nové přechody usnadní přístup a celkově budou pro spádovou oblast přínosem pro všechny,“ dodává ředitel Jedličkova ústavu Vladimír Ptáček.

Stejně se ke stavebním plánům města Liberce staví Slovan. „Počet fanoušků na zápasech se někdy vyšplhá až k deseti tisícům, jako třeba se Spartou. Bezpečnosti se samozřejmě věnujeme v rámci stadionu i okolí. Proto vítáme, že pro naše fandy bude bezpečná i cesta za sportem,“ uvádí mluvčí Slovanu Lukáš Váňa.

Rekonstrukce čeká také další ulice. Stavební úpravy čekají ulici Horská, Žižkovo náměstí, Kubelíkova, Uralská, Průmyslová, Husova - Hrubínova – Svobody, Kunratická, Horákové - Čechova - U Potůčku.

Foto Milada Dimoliosová

Štítky Liberec, přechod, přechod pro chodce, Zhořelecká ulice, bezpečnost, doprava, David Novotný, Vladimír Ptáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město vybuduje ve Zhořelecké ulici dva nové bezpečnější přechody pro chodce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.