Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rekonstrukce Šalďáku a Rumunské ulice spěje ke konci. Tramvaje se na trať vrátí v sobotu

Provoz na Šaldově náměstí a v Rumunské ulici se už za pár ní vrátí do „starých kolej“. Ne tedy doslova, koleje v tomto úseku tramvajové trati dělníci vyměnili. Rekonstrukce se dočkal také povrch silnice, která se do té doby skládala z vymlácených panelů. Na trať do Lidových sadů se tramvaje vrátí už poslední zářijovou sobotu ve 4:00.

„Na linkách budou platit nové jízdní řády. Autobusové linky městské dopravy se vrací z ulice Palachova do zastávky Šaldovo náměstí, tedy na koleje k OC Plaza,“ shrnula mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Kompletní rekonstrukce tramvajové trati mezi Šaldovým náměstím a terminálem městské dopravy začala v květnu a bude stát téměř 68 milionů korun. Na opravu úseku, který je hlavní dopravní spojnicí z horního do dolního centra, se podařilo dopravnímu podniku získat evropskou dotaci.

Poslední kompletní rekonstrukce se v Rumunské ulici dělala v letech 1993 až 1994, trať už tak byla ve špatném až havarijním stavu. Dožilé byly hlavně panely, v nichž byly uložené koleje. Dělníci je odstranili a celý úsek bude nově v litém asfaltu, což by mělo snížit hlučnost.

Rekonstrukce by měla zajistit větší bezpečnost chodců, chodníky jsou širší, úpravou projdou i přechody. V dolní části Rumunské ulice přibude zeleň, což by mělo zamezit nepovolenému parkování. Při rekonstrukci vyměnili dělníci vodovod a plynovod. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, Šaldovo náměstí, Rumunská ulice, rekonstrukce, tramvaj, DPMLJ, Martina Poršová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Šalďáku a Rumunské ulice spěje ke konci. Tramvaje se na trať vrátí v sobotu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.