Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Tramvaj na linkách 2 a 3 se ve středu změní v učebnu znakové řeči

V netradiční učebnu se změní ve středu 27. září tramvaj EVO2. Její zadní část v průběhu jízdy obsadí lektoři, kteří budu cestující vyučovat znakový jazyk. Akce s názvem Tichá tramvaj je osvětová akce pro veřejnost, kterou organizuje dopravní podnik společně s libereckou pobočkou Tichého světa v rámci celorepublikového festivalu Týden komunikace osob se sluchovým postižením.

„Bude se jednat o takový minikurz znakového jazyka pro snadnější komunikaci s neslyšícími cestujícími. Odměnou za snahu slyšících cestujících, naučit se aspoň slovíčko znakovým jazykem, budou výborné sušenky z Tiché cukrárny v Praze od neslyšících pekařů,“ doplňuje k akci Petra Bobková z pobočky Tichého světa pro Liberecký kraj.

Cílem společné akce je upoutat pozornost veřejnosti ke světu osob se sluchovým postižením, přiblížit a propojit svět slyšících se světem neslyšících. Heslo letošního ročníku zní, Není ticho jako ticho.

„Akce bude probíhat na běžné lince, kdy vůz EVO2 pojede v souladu s jízdním řádem. Nechceme naše zákazníky v tramvaji obtěžovat. Tato nevtíravá komunikace by měla upozornit na to, že mnohdy stačí opravdu jen velmi málo, jen cesta z jedné zastávky na druhou, abychom k sobě měli blíže,“ doplňuje tisková mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Akce proběhne na trase linek číslo 2 a 3, ze zastávky Fügnerova do Horního Hanychova a potrvá od 14:00 do 18:00 hodin. „Dopravní podnik se vždy bude snažit nacházet možnost, jak se do podobných projektů zapojit a pomoci dobré věci. Věřím, že Tichá tramvaj stejně tak jako například Osvětová AIDS tramvaj, bude mít v Liberci svoji tradici,“ komentoval cíle podobných akcí ředitel Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou Luboš Wejnar.

Štítky Liberec, dopravní podnik, tramvaj, DPMLJ, znaková řeč, dopravní společnost, Tichý svět, o.p.s., Praha, Liberecký kraj, učebna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaj na linkách 2 a 3 se ve středu změní v učebnu znakové řeči  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.