Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: U viaduktu vykolejila tramvaj. Škoda je odhadována na čtvrt milionu korun

Provoz na tramvajové trati mezi viaduktem a Horním Hanychovem se ve čtvrtek dopoledne zastavil. Mohlo za to vykolejení soupravy v zatáčce poblíž točny u viaduktu. Tramvaj částečně vyjela z kolejí a zůstala stát uprostřed kolejiště. Zpět ji musela dostat těžká technika.

K vykolejení došlo po desáté hodině dopolední v první zatáčce za viaduktem. „Vykolejil první podvozek druhého vozu. K události došlo mimo výhybku, příčina zůstává v šetření,“ shrnul dopravní ředitel dopravního podniku Oskar Zappe. Vykolejení tramvaje se obešlo bez zranění.

Na místo byla povolána těžká technika, která pomocí jeřábu vrátila vůz zpět na koleje. "Doprava je do odvolání řešena náhradní autobusovou dopravou X2 a X3 ze zastávky Rybníček Občasná do Horního Hanychova," dodala mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Přibližně ve 12:30 byl vykolejený vůz jeřábem opět vsazen na koleje a celá souprava byla odtažena do tramvajového depa k opravě. Škoda na voze a trati je zatím odhadována na 250 tisíc korun. "V současné době se do Liberce přesouvá odborná firma z Brna, která provede v místě výměnu a navaření nové koleje v délce zhruba 1,2 metru," uzavřela Poršová. Čas návratu linky číslo 2 a 3 do standardního režimu je plánován mezi 18 – 20 hodinou.

Foto čtenář Drbny

Štítky Liberec, viadukt, tramvaj, vykolejení, DPMLJ, Oskar Zappe, Liberec XIX-Horní Hanychov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: U viaduktu vykolejila tramvaj. Škoda je odhadována na čtvrt milionu korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.