Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Do oprav silnic dá kraj příští rok minimálně tři sta milionů korun

Už během listopadu vybere kraj firmy, které opraví pět silnic za sto milionů korun. Celkem pak má jít na opravy příští rok více než tři sta milionů. Další peníze pak chce získat formou evropských dotací.

Nejdříve půjdou na řadu úseky v Desné, Turnově. Kraj už také zahájil výběrové řízení na opravu havarijního propustku na silnici III/2622 v Dobranově u České Lípy. Na konec listopadu je také naplánováno zahájení dalších zadávacích řízení na kompletní rekonstrukce silnic III/29015 a III/29013 v úseku Ludvíkov – Raspenava a na rekonstrukci silnice III/28736 v Bzí.

„Celková předpokládaná hodnota všech veřejných zakázek zahajovaných krajem v listopadu dosáhne 115 milionů korun,“ řekl náměstek hejtmana Marek Pieter.

Rada kraje zatím v rozpočtu na příští rok vyčlenila sto milionů na rekonstrukce silnic. „Naším cílem je, že se tato položka v průběhu příštího roku navýší minimálně na 300 milionů korun. V rámci Asociace krajů ČR budeme usilovat o získání dalších finančních prostředků zejména ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ dodal hejtman Martin Půta.

Letos kraj rekonstruuje celkem 71 úseků silnic za 741 milionů korun. Některé z nich ale dokončit do konce roku nestihne. „Již nyní víme, že rekonstrukce silnic III. třídy v Harrachově, v Troskovicích a v úseku Josefův Důl – Hrabětice skončí až v příštím roce,“ dodal Pieter.

Autoři | Foto

Štítky silnice, rekonstrukce, Liberecký kraj, oprava, Marek Pieter, Česká Lípa, Turnov, Desná, Asociace krajů České republiky, Dobranov, Ludvíkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do oprav silnic dá kraj příští rok minimálně tři sta milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.