Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Rekonstrukce Vrkoslavické ulice končí, od pondělí bude znovu průjezdná

Zhruba osm a půl milionu korun stála jabloneckou radnici rekonstrukce Vrkoslavické ulice. Rozsáhlé stavební práce zde začaly už v polovině července, silnice byla v havarijním stavu už od roku 2013 po přívalových deštích.

Ulice je přitom celkem frekventovaná, využívají ji jak řidiči, tak chodci a jezdí tu i MHD. Proto se město rozhodlo přistoupit nejen k opravě, ale i k rozšíření ulice, přistavění chodníku, podpůrné zdi a vybudování chybějící dešťové kanalizace.

„Stavebníci museli odstranit havarijní část vozovky, pak zrekonstruovat část silničního tělesa i vozovky, čímž ulici rozšířili na šest metrů, v obloucích dokonce na deset,“ vysvětlil náměstek primátora pro rozvoj města Lukáš Pleticha.

Kvůli budování nové dešťové kanalizace se k uzavírce připojila také ulice Rádelská. „V průběhu realizace jsme zjistili havarijní stav splaškové kanalizace, proto její provozovatel - SČVK, a. s., zároveň s naší stavbou vyměnil kanalizační potrubí, aby v budoucnu nebylo třeba zasahovat do nové konstrukce komunikace,“ řekla Radka Poprová z oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.

Vrkoslavická ulice ještě na jaře dostane finální povrch. „Přes zimu by mohlo dojít k nepatrnému dotvarování zásypů za gabionovou zdí, proto padlo rozhodnutí položit povrch až příští rok na jaře,“ dodala Poprová s tím, že pokládka finálního povrchu si vyžádá už jen krátkou, jedno až dvoudenní uzavírku.

Autoři | Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky Vrkoslavická, Jablonec, rekonstrukce, kanalizace, Lukáš Pleticha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Vrkoslavické ulice končí, od pondělí bude znovu průjezdná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.