Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Popadané stromy i dopravní nehody, hasiči se během pátku nezastavili

Plné ruce práce měli během pátku hasiči napříč celým Libereckým krajem. Zaměstnalo je několik dopravních nehod včetně jedné tragické a také technické události, kdy likvidovali popadané stromy.

Pod tíhou sněhu nevydržely například stromy v Novém Boru, Cvikově či Slané-Borkově. V obci Blíževedly na Českolipsku likvidovali hasiči tři spadlé stromy uprostřed cesty. Silnice byla zcela neprůjezdná. V Dolním Prysku zase spadl strom na střechu rodinného domu a způsobil tak majiteli nemalé škody.

Hasiče zaměstnalo také několik dopravních nehod. O tragické události v Rokytnici nad Jizerou jsme vás informovali už v pátek. Těžkým poraněním tam podlehl šestasedmdesátiletý muž, kterého při couvání srazil pluh. K nehodě došlo na jedné z vedlejších silnic v Rokytnici nad Jizerou. Tragická událost zůstává v šetření policie. 

Do odpolední třinácté hodiny vyjeli hasiči ke čtrnácti haváriím. V obci Záhoří-Proseč skončil osobní automobil mimo vozovku na střeše. Ve voze zůstali zaklíněny tři osoby z toho dvě předškolní děti. „Jednotka po příjezdu na místo události provedla protipožární opatření, vůz zajistila proti pohybu a bez pomoci hydraulického nářadí pomohla řidičce i dětem z vozu ven,“ shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

K vytažení havarovaného vozidla zpět na silnici museli hasiči použít speciální vyprošťovací automobil s navijákem. „Komunikace byla po dobu nezbytně nutnou zcela neprůjezdná. Hasiči usměrňovali provoz a po 40 minutách byla doprava obnovena jedním jízdním pruhem,“ dodala Bílková.

Další vážné nehody řešili hasiči na silnici I/10 u Harrachova, zapadlému autobusu pomáhali v České Lípě a kamionu zase v Jablonném v Podještědí.

Foto HZSLK

Štítky Liberecký kraj, sníh, hasiči, nehoda, strom, dopravní nehoda, silnice, Rokytnice nad Jizerou, okres Česká Lípa, Cvikov, Nový Bor, Blíževedly, Dolní Prysk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popadané stromy i dopravní nehody, hasiči se během pátku nezastavili  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.