Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Libereckém kraji kvůli sněžení vázla doprava, připadlo až 15 centimetrů sněhu

V Libereckém kraji dnes dopravu komplikovalo sněžení, připadlo od deseti do 15 centimetrů mokrého sněhu. Situace se začala zlepšovat po poledni, kdy přestalo sněžit. Od 16:00 už je také průjezdná pro nákladní auta silnice 10 z Tanvaldu přes Harrachov k hranicím do Polska. Uzavřená byla od 7:00 kvůli sněžení.

"V průběhu noci očekáváme ve vyšších polohách Libereckého kraje sněhové srážky, proto by řidiči měli být připraveni na případné krátkodobé zhoršení sjízdnosti," uvedl Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má na starost zimní údržbu krajských silnic v Libereckém kraji.

Vydatné sněžení zkomplikovalo dopravu, policie hlásí několik dopravních nehod napříč celým krajem

Problémy se sjízdností byly v Libereckém kraji hlavně dopoledne a silničáři řidičům doporučovali, aby nevyjížděli, pokud to není nutné. Kamiony měly potíže vyjet sebemenší kopec a byly odstavené podél krajnic. Kvůli uvízlým kamionům byla několik desítek minut neprůjezdná dokonce i silnice 35 ve směru od Hodkovic nad Mohelkou na Liberec, kamiony stály v Jeřmanickém kopci. Problémy s průjezdností byly dnes třeba i v okolí Lomnice nad Popelkou, Nového Boru či Svoru.

"Chce to nadále jezdit opatrně. Na mnoha místech na hlavních tazích jsou ještě zmrazky," uvedl před 15:30 krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil. Úseky, které se sypou drtí, silničáři hlavně pluhují. Dispečer předpokládá, že na zlepšení sjízdnosti budou pracovat až do noci.

Řidička dostala na zasněžené silnici smyk, přejela do protisměru a nabourala do dalšího auta

Policie za dopoledne řešila zhruba deset nehod, jež se obešly bez vážných zranění. Problémy dnes dělaly i stromy, které nevydržely nápor mokrého sněhu a zablokovaly několik silnic. Popadané stromy nejčastěji odstraňovali hasiči. "Do 15:00 zasahovali u technických událostí již devětadvacetkrát. Stromy spadly na silnice například v Doksech na Českolipsku, v Liberci v ulici Kateřinská, na Železnobrodsku v části obce Koberovy," uvedla krajská mluvčí hasičů Pavlína Bílková. Spadlé stromy zastavily na několik hodin i provoz na několika tratích v okolí Železného Brodu. Kvůli silnému větru nejezdila dopoledne kabinová lanovka na Ještěd a po celý den sedačková lanovka ve skiareálu v Rokytnici nad Jizerou.

Autoři | Foto

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Silnice LK, nehoda, doprava, silnice, Polsko, Harrachov, Tanvald, Silnice LK a.s., strom, Pavel Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji kvůli sněžení vázla doprava, připadlo až 15 centimetrů sněhu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.