Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Krajská doprava má nové zákaznické centrum. Pořídíte v něm Opuscard

Obslouží desítky tisíc lidí denně v celém kraji, přesto dosud neměla vlastní zákaznické centrum. To se teď změnilo a veřejná krajská doprava získala vlastní prostory v budově Evropského domu v sousedství krajského úřadu. Nabízí kompletní služby spojené s kartou Opuscard a systémem integrovaného dopravního tarifu IDOL.

Základem nového zákaznického centra je funkční zapojení veškerých služeb souvisejících s pořízením a výměnou karty Opuscard, kterou v současné době využívá zhruba sto tisíc cestujících.

„Nově vyvinutý software umožní vydat kartu na počkání a bez expresního příplatku. Je nutné s sebou přinést pouze průkaz totožnosti. Ostatní náležitosti vyřídí žadatel přímo na místě včetně fotografie,“ řekl Jiří Hruboň, ředitel společnosti KORID LK, která veřejnou dopravu v kraji zajišťuje.

Dobrá dostupnost vedle krajského úřadu

Právě KORID ve spolupráci s libereckým dopravním podnikem hledal ideální místo pro zákaznické centrum. Mělo být mezi terminálem na Fügnerce a vlakový a autobusovým nádražím. To se nakonec našlo v Evropském domě.

„Výhodou Evropského domu je především snadná dostupnost pro zákazníky. Bezbariérový přístup umožní bez jakýchkoliv omezení vstup i handicapovaným občanům. Zákaznické centrum je umístěno v přízemí vlevo od hlavní recepce,“ přiblížil Hruboň.

U dalších přepážek bude možné pořídit si časový kupón pro zóny Liberec, Jablonec nad Nisou či časový kupón IDOL. V nabídce bude také možnost dobít si elektronickou peněženku pro úhradu jednotlivých přestupních jízd v rámci systému IDOL. Mimo něj návštěvníci mohou zakoupit místenky v rezervačním systému AMS, turistické jízdenky Euro-Nisa-Ticket pro celý Euroregion Nisa či jízdní řády.

Přehled o dopravě

Cílem Zákaznického centra je poskytovat nejen služby, ale i reálný a aktuální přehled o veřejné dopravě v Libereckém kraji. Z toho důvodu budou služby centra k dispozici nejen na přepážce, ale i přes telefon, a to v době mezi 4:00 až 24:00.

A mění se i ceny. „Ruší se expresní příplatek za vydání karty na počkání a cena anonymní přenosné karty se sníží zhruba na polovinu, tedy na 50 korun. Tím hlavním důvodem je udělat z karty Opuscard dostupné médium pro cestování po Libereckém kraji,“ dodal Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky KORID LK, Liberecký kraj, doprava, Opuscard, Evropský dům, dům, Marek Pieter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská doprava má nové zákaznické centrum. Pořídíte v něm Opuscard  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.