Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Po střetu s vlakem zemřel ve Smržovce muž

Po střetu s vlakem zemřel dnes odpoledne ve Smržovce na Jablonecku muž seniorského věku. Neštěstí se stalo nedaleko viaduktu mezi stanicemi Tanvald a Smržovka a zastavilo provoz na frekventované trati z Liberce na Harrachov a dál do polské Sklářské Poreby. Náhradní autobusy jezdily zhruba tři hodiny, provoz České dráhy obnovily před 19:00.

Podle informací z Českých drah (ČD) se nehoda stala krátce před 16:00. "Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem, záchranáři už mu nemohli pomoci," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Tragickým úmrtím se zabývá policie. "Jablonečtí kriminalisté tuto tragickou událost na základě dosud zjištěných informací šetří jako možnou sebevraždu. Nyní budou zjišťovat, co vedlo muže k takovému činu," uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Strojvedoucí osobního vlaku jedoucího z Tanvaldu na Liberec spatřil muže v kolejišti asi kilometr před Smržovkou, krátce před viaduktem. "Avšak i přes okamžité brzdění již střetu s ní nedokázal zabránit," dodala Šrýtrová. Dechová zkouška na alkohol u strojvedoucího byla negativní.

V krátké době je to už druhá smrtelná nehoda na této trati - 18. ledna zahynula na železničním přejezdu v Tanvaldu po střetu s vlakem 80letá žena. Co se stalo, policie zjišťuje. Signalizace u železničního přejezdu byla v době střetu vlaku s ženou v provozu - závory byly spuštěny dole a červená výstražná světla svítila. Alkohol byl u strojvedoucího vlaku vyloučen provedenou dechovou zkouškou.

Autoři | Foto David Šmidek

Štítky Smržovka, vlak, nehoda, Česká dráhy, ČD, České dráhy, Tanvald, Liberec, policie, Harrachov, okres Jablonec nad Nisou, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po střetu s vlakem zemřel ve Smržovce muž  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.