Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Agresivní řidič nejprve vybržďoval jiné auto, druhého řidiče pak na čerpací stanici srazil

S tím, že agresivita řidičů stále stoupá, se už setkal nejeden z vás. Koncem minulého týdne se o tom přesvědčil řidič Mercedesu, který projížděl obcí Svor. Neopatrný řidič Fiatu Multipla mu vjel do cesty a místo toho, aby se omluvil, vyvolal další nebezpečnou situaci. Ta vyvrcholila až v incident, po kterém skončil řidič Mercedesu u lékaře.

Ke kuriózní události došlo v neděli po třetí hodině odpolední ve Svoru, kde řidiči Mercedesu vjel nečekaně do cesty Fiat Multipla. „Jen díky tomu, že oznamovatel prudce sešlápl brzdu, nedošlo k jejich střetu. Potom obě vozidla pokračovala v jízdě ve směru k silnici 1/13,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

V ten moment mohla nebezpečná, ale běžná situace skončit. Řidič Mercedesu se zařadil do odbočovacího pruhu ve směru na Cvikov, druhý šofér odbočoval na Nový Bor. Potom si to ale šofér Fiatu rozmyslel a zařadil se těsně před jedoucí mercedes takovým způsobem, že ho znovu donutil prudce brzdit. „Navíc měl ještě na oznamovatele neslušně gestikulovat zdviženým prstem,“ doplnila Baláková.

Oba řidiči se poté znovu setkali na blízké benzinové čerpací stanici, kde řidič Mercedesu žádal druhého o vysvětlení. „Ten se mu měl ale vysmát, a když už od něj oznamovatel odcházel, měl za jeho zády začít tůrovat své auto. Na to se řidič Mercedesu otočil a v té chvíli se proti němu údajně šofér Fiatu rozjel a narazil do něj,“ dodala mluvčí policie.

Muž si měl při střetu s autem poranit nohu a lékař, kterého musel navštívit, mu doporučil nosit minimálně dva týdny ortézu a poraněnou nohu po stejnou dobu nezatěžovat chůzí, takže je teď odkázán na berle.

Policisté z obvodního oddělení ve Cvikově se incidentem zabývají a podle mluvčí zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví. Za to hrozí podezřelému řidiči v případě prokázání viny až tříletý trest odnětí svobody.

Štítky Svor, Cvikov, řidič, střet, agrese, Policie ČR, Ivana Baláková, Mercedes-Benz, Fiat Multipla, Fiat, Nový Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní řidič nejprve vybržďoval jiné auto, druhého řidiče pak na čerpací stanici srazil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.