Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Dopravu v Turnově ovlivní rekonstrukce dvou důležitých silnic

Dopravu v Turnově ovlivní v následujících měsících rekonstrukce dvou důležitých silnic. Opravovat se bude Palackého ulice v centru města a Nádražní, na níž jsou napojené sjezdy z průtahu a silnice II. třídy ve směru na Středočeský kraj. Uzavírka v Palackého ulici začne v úterý, hlavní práce v Nádražní ulici v první polovině března. Zatímco v Palackého ulici by mělo být hotovo v polovině léta, v Nádražní to bude nejdřív v příštím roce.

Na obou silnicích patřících Libereckému kraji nejprve Vodohospodářské sdružení Turnov (VHS) vymění vodovodní a kanalizační potrubí. V Palackého ulici se budou nové sítě pokládat zhruba dva měsíce v úseku mezi mosty přes Jizeru a Malou Jizeru, stát to bude asi 3,5 milionu korun. Poté si stavbu převezme kraj. Opravit nechá nejen povrch vozovky, ale také most nad náhonem Jizery, který je ve špatném technickém stavu. "V Palackého ulici dojde k zásadní opravě povrchu včetně podkladových vrstev komunikace i chodníků," uvedla mluvčí města Anna Šupíková. Velké dlažební kostky budou v jízdních pruzích nahrazeny takzvaným tichým asfaltem. Kraj bude oprava povrchu Palackého ulice stát skoro 23,3 milionu korun.

Mnohem náročnější bude rekonstrukce Nádražní ulice, uzavírka začne v pondělí 12. března. Pracovat se bude v úseku od bývalého hotelu Beneš do Ohrazenic. Výměna vodovodů a kanalizace by měla trvat zhruba do června, stát bude víc než 34 milionů korun. Zatím ale není jisté, jaký bude další postup. Oprava povrchu vozovky v této ulici je totiž součástí nákladné rekonstrukce silnice druhé třídy 610 z Turnova přes Přepeře a Příšovice na hranici se Středočeským krajem, která si vyžádá přes 200 milionů korun.

Firma, která tuto zakázku získá, se přitom bude teprve vybírat. "V této chvíli jsme ve fázi, že máme vydané stavební povolení. A děláme vše pro to, abychom s Libereckým krajem dali dohromady výběrové řízení na tuto komunikaci," uvedl starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok). Pokud by se letos podařilo opravu vozovky zahájit, považoval by to za malý zázrak. "Když se to nepodaří, tak to záplatujeme a budeme čekat na další stavební sezonu," dodal.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky Turnov, silnice, rekonstrukce, omezení, Středočeský kraj, oprava, Liberecký kraj, Jizera, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Turnově ovlivní rekonstrukce dvou důležitých silnic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.