Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Řidiče trápí na několika místech ledové plotny. Voda zamrzla v propustcích a nemá kam odtékat

Řidiči v Jablonci nad Nisou se potýkají s nezvyklým problémem. Kvůli zamrzlým propustkům pod silnicemi přetéká voda na některých místech přes komunikace, kde vytváří ledové plotny. Kvůli souvislé vrstvě ledu tak silnice na některých místech připomínají spíše kluziště.

„Nejhorší situace je v ulici U Mohelky, ta je neprůjezdná, stejně jako účelová komunikace spojka ulic Zemědělská a Pod Vodárnou. V obou případech jsou místa osazena dopravními značkami a ledové vrstvy se budou postupně odstraňovat,“ říká Lenka Čapuchová z oddělení správa komunikací jabloneckého magistrátu.

Aktuálně pracovníci Technických služeb Jablonec nad Nisou odkopávají vysokou ledovou vrstvu v ulici Pod Vodárnou v Lukášově, která spojuje Jablonec s Libercem a je nyní v době stavby přeložky silnice I/14 hojně využívaná. Do večera by měla být komunikace bez větších potíží sjízdná.

Jen s obtížemi a velkou opatrností je z důvodu ledové krusty průjezdná křižovatka ulic Jahodová – Malinová na Vrkoslavicích. I tady se budou ledové plotny postupně odstraňovat. „Nejprve se povrch chemicky naruší, aby změkl a pak se mechanicky rozbíjí,“ popisuje postup Čapuchová. Všechna problematická místa, která zatím radnice eviduje, jsou osazena dopravními značkami. Hotovo už je v Jasanové ulici.

Technickým službám ale příliš nehraje do karet předpověď počasí. Teploty se stále mají pohybovat kolem nuly a pokud ze svahů voda opět zteče na komunikace, může na nich opět namrznout. V dalších dnech by navíc mohlo začít také sněžit.

Foto město Jablonec nad Nisou

Štítky Jablonec nad Nisou, zima, led, silnice, technické služby, Mohelka, Liberec, Lukášov, Malinová, Vrkoslavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče trápí na několika místech ledové plotny. Voda zamrzla v propustcích a nemá kam odtékat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.