Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stane se stavba silnice na Frýdlantsko prioritou vlády? Starosta Frýdlantu předal žádost

Dlouhé roky se o novém dopravním spojení mezi Libercem a Frýdlantem mluví, výsledkem je ale silnice, která končí před Mníškem a dál se stále jezdí zatáčkami přes Albrechťák a nebo přes Oldřichov. A to je především v zimě obrovská komplikace jak pro obyvatele výběžku, tak pro podnikatele a firmy.

Starosta Frýdlantu tak při návštěvě vlády v demisi Andreje Babiše premiérovi, ministru dopravy i hejtmanovi kraje předal žádost o zařazení stavby do vládních priorit. „Žádost jsme předali jménem více než 25 tisíc obyvatel Frýdlantského výběžku, kteří se denně potýkají s problematickým spojením výběžku s Libercem a zbytkem republiky,“ řekl Dan Ramzer.

Podle něj je výstavba nové dopravní tepny pro výběžek velice důležitá. Ať už jde o dojezdy sanitek, cestování za prací, nebo velmi těžkou dopravu v zimě.

Silnice přes Albrechtický kopec i Oldřichov jsou navíc komplikované i pro firmy. „Kvůli tomuto limitu odešla z Frýdlantska spousta firem. Buď do Liberce do průmyslové zóny nebo úplně z regionu. My ale potřebujeme, aby u nás naopak firmy našly vhodné místo pro své působení, což se bez přijatelného dopravního spojení s okolím asi nestane,“ dodal starosta.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky doprava, Frýdlantsko, Albrechtický kopec, Frýdlant, silnice, Liberec, Mníšek nad Hnilcom, Andrej Babiš, Dan Ramzer, Frýdlantský výběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stane se stavba silnice na Frýdlantsko prioritou vlády? Starosta Frýdlantu předal žádost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.