Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Loňská nehoda v Tanvaldské ulici má tragickou dohru. Sražená chodkyně zemřela, řidičce hrozí vězení

Kriminalisté před několika dny obvinili z usmrcení z nedbalosti řidičku, která na konci října uplynulého roku srazila svým autem v Tanvaldské ulici v Liberci chodkyni. Vážně zraněná žena o měsíc později v nemocnici zemřela. Řidičce teď hrozí až šest let za mřížemi.

K nehodě došlo poslední říjnový den vpodvečer. „Řidička osobního vozidla Mazda jela ve směru od ulice Jablonecká na Vratislavice nad Nisou, kde se na vyznačeném přechodu pro chodce střetla s chodkyní. Třiapadesátiletá žena přecházela vozovku zleva po vyznačeném přechodu pro chodce,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Žena při střetu utrpěla vážná poranění, se kterými byla transportována do liberecké nemocnice. Poté byla přepravena do nemocnice v Neratovicích, kde mnohačetným poraněním podlehla.

Ze závěrů šetření je jasné, že řidička před jízdou nepila alkohol. „Znalecký posudek z oboru doprava ukázal, že příčinou dopravní nehody bylo především nedostatečné sledování situace v provozu ze strany řidičky vozu, která zcela přehlédla pohybující se chodkyni na vyznačeném přechodu pro chodce,“ dodala mluvčí.

Podle policie v místě nehody v osudný moment nefungovala lampa veřejného osvětlení. „Přesto je předpoklad, že chodkyně byla nasvětlena světelným tokem veřejného osvětlení a byla tedy pro řidičku zpozorovatelná včas a dříve než byla osvětlena potkávacími světlomety vozidla,“ uzavřela Šrýtrová.

Foto Jan Luxík

Štítky Liberec, nehoda, Policie ČR, Vladimíra Šrýtrová, úmrtí, smrt, Tanvaldská ulice, lampa, přechod pro chodce, Mazda, Krajská nemocnice Liberec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Neratovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loňská nehoda v Tanvaldské ulici má tragickou dohru. Sražená chodkyně zemřela, řidičce hrozí vězení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.