Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Velikonoce na silnicích. Za volant sedají sváteční řidiči, dopravu hlídá víc policistů

Podle policejních statistik jsou Velikonoce jedním z nejrizikovějších období na silnicích. Za volant totiž sedá celá řada takzvaných svátečních řidičů a provoz bývá o třetinu vyšší než v normálních dnech. Řidiči se tak musí připravit na zvýšený počet hlídek na silnicích.

„Dopravně bezpečnostní akce je letos zaměřena především na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, nebo na zákaz požívání alkoholu či jiných návykových látek před jízdou. Pozornost věnují policisté také technickému stavu vozidel a současně i všem pravidlům silničního provozu, která musí řidiči dodržovat,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Dopravně bezpečnostní opatření v Libereckém kraji již probíhá a například jen během středy prošlo policejní dopravní kontrolou bezmála šest stovek řidičů. Sto třicet z nich se dopustilo přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, což je zhruba pětina z celkové počtu kontrolovaných.

„Přes sto dvacet řidičů zaplatilo za své prohřešky, přímo na místě kontroly, blokové pokuty, jejichž výše přesahovala 35 tisíc korun. Osm řidičů pokutovali policisté za rychlou jízdu, čtyři řidiči měli při kontrole pozitivní dechové zkoušky na alkohol,“ dodala mluvčí.

Nejvyšší hodnotu nadýchal řidič kontrolovaný na Českolipsku, a to 0,66 promile, a který měl ještě navíc vysloven zákaz řízení motorových vozidel. „Následně podstoupil i odběr krve v lékařském zařízení, orientační test na přítomnost omamných a návykových látek policistům odmítl,“ řekla Suchánková. Zbylí tři řidiči nadýchali do 0,3 desetiny promile alkoholu.

Zvýšené kontroly potrvají až do konce Velikonoc.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Velikonoce, policie, kontroly, silnice, alkohol, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce na silnicích. Za volant sedají sváteční řidiči, dopravu hlídá víc policistů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.