Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

S novým dalekohledem vidí policisté až na kilometr. Odhalí telefonování i pásy

Policisté v Libereckém kraji začali používat novinku, speciální dalekohled Nikon Monarch 82ED-A. S ním vidí až na jeden kilometr a určen je pro odhalování přestupků při jízdě, jako je nepoužívání pásů nebo telefonování za jízdy. Dalekohled má navíc záznamové zařízení, s přestupkem tak může hlídka řidiče ihned konfrontovat.

Ideální je podle policistů vzdálenost od pěti set do tisíce metrů. Jedno z takových míst je například na silnici 35 v Bílém Kostele ve směru na Děčín.

Hlídka zde s dalekohledem byla v pátek ráno. „Dnešní akce je zaměřena na používání bezpečnostních pásů a zda řidič za jízdy telefonuje nebo píše smsky,“ řekl Jan Frieser z Odboru služby dopravní policie.

Podle něj je největší výhoda v tom, že řidiči na takovou vzdálenost o policistech vůbec neví. „Nestihnou tak zanechat protiprávního jednání než ho stihneme zadokumentovat,“ vysvětlil Frieser.

Výhoda je to i pro hlídku, která si vozidlo v klidu může zastavit. „Nedochází tak k žádným kolizním situacím v silničním provozu,“ dodal.

Během ranní kontroly ale řidiči obstáli, z množství aut, které místem projeli, policisté zastavili kvůli přestupku pouze dva řidiče.

Na území kraje má policie šest takových dalekohledů.

Autoři | Foto

Štítky policie, dalekohled, kontrola, přestupky, Liberecký kraj, Děčín, telefonní hovor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S novým dalekohledem vidí policisté až na kilometr. Odhalí telefonování i pásy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.