Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

PŘEHLED: Prázdninový provoz hromadné dopravy? Řada objížděk a omezení

Od 1. července přechází jednotlivé linky na prázdninový provoz tak, jako každý rok. Horší už je to s uzavírkami a objížďkami, které cestování po městě velmi zkomplikují. Některé už probíhají, další přibudou. Přinášíme vám jejich přehled.

Uzavírka ulice České mládeže

Celkem 105 dní potrvá uzavírka ulice České mládeže. Noční můra mnoha lidí odstartuje už 1. července. Ulice bude v úseku od kruhové křižovatky u ČSAD Liberec po kruhovou křižovatku s ulicí Kubelíkova jednosměrná ve směru od silnice I/35 do Průmyslové zóny Jih.

Linky č. 31, 33, 34, 35 budou ve směru z průmyslové zóny Jih odkloněny po objízdné trase.

Spoje linky č. 22 jezdící do OC Nisa budou ukončeny v zastávce České mládeže. Linka 22 nebude po dobu uzavírky obsluhovat zastávky Kavkazská, OC Nisa Kino a OC Nisa.

Linka č. 500 bude ve směru z OC Nisa odkloněna po objízdné trase. Linka nebude obsluhovat Nástupní zastávku OC Nisa a zastávku OC Nisa kino. Linka bude ve směru do centra odjíždět pouze z výstupní zastávky OC Nisa.

Výluka tramvají mezi Rybníčkem a Lidovými sady

Od 14. července do konce srpna nahradí tramvaje z města do Lidových sadů autobusy. Přestupovat z tramvaje do náhradních autobusů se bude na zastávce Nádraží. A důvod výluky? Výměna kolejových oblouků na Soukenném náměstí a v Lidových sadech.

Uzavírka spojovačky ze Sokolovského náměstí

Tahle uzavírka také naštve hodně lidí, zavře se totiž ulice U Křížového kostela, tedy spojovačka ze Sokolovského náměstí směrem k soudu. Linky č. 12 a 23 budou od 16. července do 31. srpna jezdit ulicí Sokolská.

Uzavírka u Svedu

Oprava křižovatky Uralská x Švermova se chýlí ke konci. Od 16. července má být hotovo a všechny linky, co tu jezdí, se vrátí na obvyklou trasu.

Uzavírka v Krásné Studánce

Už 7. července se začne opravovat železniční přejezd v Krásné Studánce, to znamená i uzavírku silnice pod ním, která potrvá do konce července. Autobusy budou jezdit přes Stráž nad Nisou.

Autoři | Foto

Štítky doprava, Liberec, prázdniny, objížďky, uzavírky, MHD, DPML, Lužická Nisa, sad, ČSAD Liberec, Liberec XXXI-Krásná Studánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Prázdninový provoz hromadné dopravy? Řada objížděk a omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.