Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Krásnou Studánkou neprojedete. Kvůli opravě nadjezdu se uzavřela silnice I/13

V Liberci byl dnes ráno kvůli kompletní rekonstrukci železničního mostu v Krásné Studánce uzavřen úsek silnice 13, a to v Hejnické ulici. Silnice první třídy pod mostem bude zcela neprůjezdná až do konce července, částečná uzavírka bude poté pokračovat až 30. srpna.

Kvůli opravě mostu jezdí od rána z Liberce do Frýdlantského výběžku místo vlaků náhradní autobusy. Uzavření silnice změnilo i trasy deseti autobusových linek, z toho osm je meziměstských a dvě městské.

„V době trvání úplné uzavírky bude objízdná trasa vedena po silnici III/01326 - ulice Studánecká a po silnici I/13 ze Svárova do Mníšku," řekla mluvčí krajského úřadu Andrea Fulková.

V Liberci je nyní uzavřeno dalších asi 20 úseků silnic. Největší vliv na dopravu má oprava ulice České mládeže, která je hlavní přístupovou komunikací do průmyslové zóny Jih a po níž za den projede až 17 tisíc automobilů. Silnice bude kvůli opravě průjezdná jen směrem od průtahu do zóny až do poloviny října. Opačným směrem vede objízdná trasa.

Problémy v dopravě působí i další etapa rekonstrukce třídy Dr. Milady Horákové, která vede z centra směrem k sídlišti Rochlice, na Vratislavice nad Nisou, Doubí a Vesec. Uzavřený je úsek mezi křižovatkami s Čechovou ulicí a Mosteckou u Kauflandu. Práce tam mají skončit až v polovině prosince.

Opravuje se také Švermova ulice ve Františkově, jež je spojnicí na Ostašov a Hanychov. Tam by mělo být hotovo už koncem července. V září by měla skončit uzavírka Vítězné ulice mezi Husovou ulicí a náměstím u kasáren.

Autoři | Foto Ondřej Baco

Štítky Krásná Studánka, Liberec, silnice, uzavírka, přejezd, oprava, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Frýdlantský výběžek, Milada Horáková, Kaufland, Mníšek nad Hnilcom, Svárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krásnou Studánkou neprojedete. Kvůli opravě nadjezdu se uzavřela silnice I/13  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.