Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policisté zkontrolovali dvě stovky řidičů. Devětatřicet mělo problém

Koncem týdne proběhla celostátní policejní akce s názvem Tispol zaměřená na řidiče autobusů a nákladních vozidel, ale i na řidiče osobních aut. Hlídky zkontrolovaly přesně 188 řidičů, v devětatřiceti případech pak odhalily některý z přestupků.

„Prioritou součinnostní akce bylo kontrolní vážení vozidel a dále kontrola nedovolené manipulace se záznamovými zařízeními (tachografy) a paměťovými kartami řidičů, která probíhala ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu za využití mobilní expertní jednotky,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté na území Libereckého kraje zkontrolovali celkem 188 vozidel, kdy zjistili celkem 39 dopravních přestupků, z toho ve 12 případech u řidičů nákladních vozidel. Celkem 10 přestupků oznámili příslušnému správnímu orgánu. Zbylých 29 přestupků vyřídili blokově a uložili za ně pokuty v celkovém součtu 11300 korun. Kromě nákladních vozidel z České republiky zkontrolovali policisté několik cizinců.

„Nejčastějším přestupkem, kterého se řidiči dopustili, byl v 15 případech, z toho v 7 případech u nákladních vozidel, špatný technický stav vozidla. Bezpečnostní pásy nepoužilo 10 řidičů a maximální povolenou rychlost překročili dva řidiči osobních vozidel,“ dodala mluvčí.

Alkohol za volantem zjistili policisté u třech z kontrolovaných řidičů, kdy ve dvou případech se jednalo o řidiče nákladních vozidel. V jednom případě nepředložil řidič doklad o pojištění odpovědnosti. U jednoho řidiče cizince uložili policisté kauci ve výši 10 tisíc korun. Co se týká řidičů autobusů, ti měli tentokrát vše v pořádku.

„V oblasti sociálních předpisů řidiči porušili tato pravidla: Ve dvou případech bylo zjištěno nedodržení bezpečnostních přestávek a doby jízdy a v jednom případě nesprávně zajištěný náklad,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto

Štítky policie, kontroly, Tispol, autobusy, nákladní automobil, Liberecký kraj, Česko

Policisté zkontrolovali dvě stovky řidičů. Devětatřicet mělo problém  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.