Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na silnicích si dejte pozor na ledovku a sněhové jazyky, u Rynoltic uvízl kamion

Pořádnou sněhovou nadílku si příroda šetřila do Nového roku. Husté sněžení a ledovka ovšem komplikují dopravu na řadě míst v celém kraji.

Silnice v Libereckém kraji jsou nadále sjízdné s velkou opatrností. Silničáři varují před tvorbou sněhových jazyků a upozorňují, že ve vyšších polohách mohou být lokálně některé silnice zaváté. U mokrých povrchů hrozí námraza.

Varování před ní platí i pro čtyřproudou silnici z Liberce na Prahu, stoupání přes Svor na Českolipsku či silnici 13 z Liberce na Frýdlant. Vyplývá to z údajů na dopravním webu ředitelství silnic a dálnic. Teploty jsou ráno v kraji kolem minus pěti stupňů Celsia, je oblačno se sněhovými přeháňkami.

Pro nákladní vozy nad šest tun je od středy uzavřená silnice III. třídy přes Oldřichovské sedlo z Mníšku na Liberecku do Raspenavy. Zákaz potrvá minimálně týden. Silnice se v zimě nesolí, řidiči kamionů musí k cestě do Raspenavy a Hejnic využít silnici 13, která se udržuje chemicky. Problémy mohou mít řidiči nákladních vozů i na silnici 10 z Tanvaldu na Harrachov, která vede dál do Polska.

Silničáři doporučují využít jako alternativní trasu silnici 35 přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na Liberecku. Meteorologové přes den očekávají proměnlivou, převážně velkou oblačnost se sněhovými přeháňkami. Na horách může být i trvalejší sněžení. Teploty zůstanou po celý den pod nulou a nadále bude silně foukat. V nárazech může rychlost větru na horách přesahovat 70 kilometrů v hodině.

Mírné zdržení očekávejte na silnici mezi Jitravou a Zdislavou, kde na namrzlé vozovce uvízl kamion. Ve Frýdlantu v ulici Zámecká pro změnu havaroval osobní automobil. Naštěstí se nehoda obešla bez zranění.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí sníh, námraza, ledovka, silnice, Rynoltice, Liberecký kraj, Liberec, Frýdlant, Ředitelství silnic a dálnic, Praha, Raspenava, okres Česká Lípa, Polsko

Na silnicích si dejte pozor na ledovku a sněhové jazyky, u Rynoltic uvízl kamion  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.