Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé radili policistům, kde měřit rychlost. Vybrali Libereckou výšinu i hladinu Mácháče

Celý únor mohli lidé dávat policii tipy na problematická místa, kde by se dala měřit rychlost. A jak už to v podobných anketách v Česku bývá, i tentokrát to někteří vzali jako recesi. Policistům tak radí měřit na hladině Máchova jezera, na Liberecké výšině nebo na vrcholku Ještědu.

Jedná se o akci Speedmarathon, která proběhne 3. dubna. Zaměřena je na rychlost a výjimečná je právě tím, že úseky, kde se jezdí rychle, mohla policistům vytipovat veřejnost. „Občané měli vybírat taková místa, kde řidiči jezdí rychleji, než je to na těchto místech bezpečné,” uvedla Vladimíra Šrýtrová z liberecké policie. 

Hlasování o vybraných místech pro měření rychlosti probíhalo v průběhu celého února 2019. „Nyní policisté provádějí vyhodnocení vhodných míst pro měření rychlosti,” dodala mluvčí.

Měření bude probíhat viditelnou formou, a to jak mobilními ručními rychloměry, tak i radary ve vozidlech. „Nejen v tento konkrétní den by měli řidiči respektovat stanovené rychlostní limity a dbát tak na bezpečnost v silničním provozu,” uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto Petr Jestřáb

Štítky policie, měření, speedmarathon, Česko, Ještěd, Máchovo jezero

Lidé radili policistům, kde měřit rychlost. Vybrali Libereckou výšinu i hladinu Mácháče  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.