Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Křižovatka u Viaduktu projde úpravou. Přidá se pruh ve směru od nádraží

Kdo by tohle místo neznal. Jedete po kolejích od Viaduktu a chcete odbočit vlevo na křižovatku s Žitavskou ulicí. Jenže to nejde. A zatímco na semaforu svítí zelená doprava, křižovatku blokuje auto, které chce jet rovně či doleva na Františkov. To by se ale mělo ještě letos změnit, v tomto místě přibude odbočovací pruh.

„Tím se místo lépe zprůjezdní a odstraní ten špunt,” řekl náměstek primátora Jiří Šolc. Dispoziční úprava se tak nezmění, pouze přibude jeden pruh, do kterého se budou řadit auta, která odbočují vpravo. 

Stavět by se mělo ještě v této stavební sezóně. „Víc zatím nejsem schopen říct. Naražíme také na kapacity stavebních firem, letos by to ale mělo být,” dodal náměstek.

Navržená stavba  bude z převážné části realizována na pozemcích ve vlastnictví statutárního města Liberec. Při úpravě ramen křižovatky dochází ke kolizi stávajícího trakčního vedení tramvajové trati vůči novému dispozičnímu uspořádání ramen uvedené křižovatky.

V rámci stavebních úprav je třeba provést demontáž stávajícího sloupu trakčního vedení na pozemku,  jehož  vlastníkem jsou České dráhy. Proto je nezbytné k výše uvedené stavbě uzavřít smlouvu na dočasný zábor pozemku. Rada města Liberce s tímto postupem souhlasila.

Stavba by němela být ani příliš drahá. „Půjde o nízkonákladovou stavbu, cheme se pohybovat do jednotky milionu,” uzavřel. Další úpravy křižovatky má město v plánu.

Autoři | Foto

Štítky doprava, křižovatka, viadukt, Františkov (Velké Kunětice), pozemek, Jiří Šolc, Liberec, České dráhy

Křižovatka u Viaduktu projde úpravou. Přidá se pruh ve směru od nádraží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.