Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Spojka na Frýdlantsko přes Oldřichov se v srpnu uzavře. Rekonstrukce potrvá i příští rok

Využíváte pro cestu na Frýdlantsko spojku přes Oldřichov? Pomalu se připravte, že o ni na nějakou dobu přijdete. Už v srpnu se tříkilometrový úsek silnice uzavře a začne její rekonstrukce. Vzniknou tu i nové chodníky a osvětlení, celá stavba vyjde na skoro 150 milionů korun.

V rámci obnovy dojde k výměně konstrukce vozovky, k opravě odvodnění komunikace, vybudování nové dešťové kanalizace a k výměně šesti stávajících propustků. Součástí stavby bude i nové svislé a vodorovné dopravní značení. Celková délka rekonstruovaného úseku je 3,2 kilometru. Během rekonstrukce bude probíhat i dodatečná výstavba veřejných chodníků.

„Zhotovitele stavby jsme vybrali společně s obcí, která vynaložila na opravu nemalou částku ze svého rozpočtu. Jsem za spolupráci s obcí a panem starostou Tichým rád, protože to je pro zlepšení dopravní situace pro obyvatele obce mimořádně důležité,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Rekonstrukce začne v sprnu hned po dokončení oprav mostu ve Frýdlantě. Přesné datum tak ještě známo není. „Některé stavební práce si vyžádají úplnou uzavírku provozu, proto řidiči jedoucí do Frýdlantského výběžku budou muset zvolit trasu po státní silnici I/13,“ dodal Jan Sviták, náměstek pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Autoři | Foto

Štítky silnice, rekonstrukce, Oldřichov, Frýdlantsko, oprava, Martin Půta, Jan Sviták, Frýdlant

Spojka na Frýdlantsko přes Oldřichov se v srpnu uzavře. Rekonstrukce potrvá i příští rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.