Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V polovině srpna dojde k výlukám na Jablonecku a Semilsku

Kvůli opravám železničních přejezdů a svařování kolejí nepojedou některé noční vlaky mezi Rychnovem a Jeřmanicemi a také mezi Turnovem a Hodkovicemi.

K výluce mezi Rychnovem u Jablonce nad Nisou a Jeřmanicemi dojde dvě noci po sobě od 12. do 14. srpna. V té době nepojedou vlaky od 18:20 do 3:55. Většina vlakových spojů bude až na výjimky nahrazena autobusovou dopravou. „Rychlík R 1277 je nahrazen náhradní autobusovou dopravou v úseku Liberec - Turnov, autobus z důvodu omezení na silnici I/35 nezajíždí do Rychnova u Jablonce nad Nisou, cestující z Rychnova u Jablonce nad Nisou ve směru Turnov budou přepraveni vlakem bez omezení, cestující z Liberce pouze do Rychnova u Jablonce nad Nisou využijí autobus náhradní dopravy za vlak Os 5433,“ informoval za České dráhy Jiří Holub.

V některých případech je vlakové spojení nahrazeno autobusy jen v některém úseku. Tak například rychlík R 1262 bude nahrazen autobusovou dopravou mezi Turnovem a Libercem a R 1260 mezi Železným Brodem a Libercem (přes Turnov).

Mezi Turnovem a Hodkovicemi nad Mohelkou bude výluka probíhat také dvě noci po sobě od 14. do 16. srpna v čase od 18:45 do 4. hodiny ranní. I zde budou rychlíky nahrazeny autobusy. Z důvodu uzavírky železničního přejezdu ale nepojedou autobusy přes Doubí u Turnova. „Náhradní zastávka je na autobusové zastávce "Paceřice, Husa". Vlaky mohou navýšit zpoždění o cca 10-15 minut,“ upozornil Holub.

Autoři | Foto ČD

Štítky výluky, vlaky, doprava, Turnov, Rychnov u Jablonce nad Nisou, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Liberec, Hodkovice nad Mohelkou, Jeřmanice, Jiří Holub, České dráhy, Železný Brod

V polovině srpna dojde k výlukám na Jablonecku a Semilsku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.