Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nový povrch ve Švermovce vydržel rok. ČEZ silnici překopal kvůli přípojkám

Od loňského června mohli řidiči konečně využít nového povrchu silnice mezi Svedem a slévárnou v Ostašově. Jenže neporušený asfalt vydržel právě rok, kdy tu ČEZ k jednotlivým domům překopal přípojky. Jednotlivé výkopy jsou přitom dodnes dokončeny pouze provizorně a čeká se na vytvoření finálního povrchu.

„Celé roky se čekalo, než se opraví silnice od Slévárny ke Svedu a teď, pár měsíců po položení asfaltu se ke každému baráku kope v té nové silnici přípojka. Zavřel bych toho člověka, co to povolil, copak to nešlo udělat dřív?“ rozčiloval se na facebooku Martin Prekop a k němu se přidala řada dalších lidí. „Takhle se rozčiluju denně když tudy jedu. A ty jejich opravené šlincy už jsou teď jak vlnobití, se těším na zimu,“ přidala se třeba Jitka Růžičková.

Koordinace prací se momentálně při uzavírkách v Liberci řeší asi nejvíce. Jedná se totiž většinou o sdružené investice, kdy se oprava silnice využije k rekonstrukcí kanalizace a sítí. To je třeba případ Horákovky, která se neúměrně natahovala.



V případě Švermovy ulice ale případ dospěl ještě dál. Už hotový povrch zničil ČEZ kvůli přípojkám, které nestihl udělat v době opravy silnice. „V roce 2017 jsme písemně vyžadovali po společnosti ČEZ distribuce a.s. provedení opravy nejpozději v roce 2018, nebo případně pokládku chrániček v tomto období, a to z důvodu již stavebně nevyhovujícího technického stavu komunikace,“ řekl Vedoucí odboru správy veřejného majetku David Novotný.

Jenže tady vznikl problém, ČEZ si nemohl osadit nové chráničky před opravou komunikace, neboť je neměla povolena stavebním úřadem, a to právě kvůli uvedeným námitkám. „Technický stav distribuční stě společnosti ČEZ si vyžadoval opravu a úpravu stavebních vedení. Bohužel teď při opravě kabelů ČEZ Distribuce a.s. bude provádět celoplošnou opravu komunikace Švermova v místech zásahů – překopů,“ dodal Novotný.

Autoři | Foto Martin Prekop

Štítky švermova, františkov, ČEZ, silnice, oprava, Ostašov, SLÉVÁRNA, spol. s r.o., David Novotný, Facebook, Liberec

Nový povrch ve Švermovce vydržel rok. ČEZ silnici překopal kvůli přípojkám  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.