Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Silnice mezi Dobranovem a Českou Lípou se dočká rekonstrukce

Silnice druhé třídy č. 262 se v příštím roce dočká rekonstrukce. Za přibližně 227,8 milionu korun opraví kraj úsek o délce 5,3 kilometru.

Opravy se týkají úseku od Dobranova až po kruháč v České Lípě v ulicích Děčínská a Pod Holým vrchem. Součástí rekonstrukce bude i oprava dvou mostů. „V plánu je také oprava dvou opěrných zdí, obnova odvodnění silnice i rekonstrukce propustků,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Sviták.

Projekt také zahrnuje přeložky, úpravu inženýrských sítí a rozšíření vozovky mezi křižovatkami Děčínská a Hrnčířská a ulic Děčínská se Sokolskou. „Na křižovatce s ulicí Sokolskou bude umístěno nové světelné signalizační zařízení synchronizované se současným zařízením na křižovatce s ulicí Hrnčířskou,“ sdělil mluvčí kraje Filip Trdla.

Práce by měly odstartovat na jaře a trvat by měly 300 dní. Kraj ale zatím vybírá firmu, která by se do rekonstrukce vrhla.

Foto Jan Homolka

Štítky Dobranov, rekonstrukce, Česká Lípa, Jan Sviták

Silnice mezi Dobranovem a Českou Lípou se dočká rekonstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.