Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silnice z Jablonce na Dolní Černou Studnici je hotová

Kraj dokončil rekonstrukci silnice třetí třídy č. 2879 vedoucí z Jablonce nad Dolní Černou Studnici. Řidiči si tak nyní užijí úplně nový povrch. Na komunikaci navíc přibyla svodidla i některé dopravní značky.

Při rekonstrukci navíc byly použity moderní technologie, které jsou šetrnější k životnímu prostředí. „Využili jsme technologii recyklace za studena a využili jsme výhradně hydraulická pojiva s příměsí nanovláken,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Sviták.

Díky této metodě by měl nový povrch vydržet déle. Před rekonstrukcí byla silnice plná děr, někde chyběl odvod vody nebo nefungoval a nebyla tu ani svodidla.  „V rámci rekonstrukce došlo navíc k rozšíření úseku na šest a půl metru,“ informoval mluvčí kraje Jan Mikulička.

Opravy silnice se dotkly i křižovatky se silnicí III/28717 a po nutných úpravách je nyní její průjezd pro řidiče bezpečnější. Stavební práce ale na Dolní Černé Studnici neutichají. Pokračuje se totiž v opravách úseku směrem na Pěnčín. „Jedná se o úsek o délce 330 metrů. Tato část by měla být opravená nejpozději do konce října,“ dodal Mikulička.

Náklady na opravu této silnice jsou bezmála 30 milionů korun, velkou část ale pokryla dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. 

Foto pixabay.com

Štítky silnice, rekonstrukce, Jablonecko, Dolní Černá Studnice, Jablonec, Jan Sviták, Státní fond dopravní infrastruktury, Pěnčín

Silnice z Jablonce na Dolní Černou Studnici je hotová  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.