Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sníh sice už nepadá, na silnicích ale stále buďte opatrní

Přestože sněžit už přestalo, silničáři řidičům doporučují, aby stále jezdili opatrně. A to hlavně na silnicích nižších tříd. Zde by totiž mohly řidiče překvapit zbytky rozbředlého sněhu.

V Libereckém kraji v noci na dnešek přestalo sněžit a hlavní tahy jsou po chemickém ošetření holé a mokré, silničáři přesto doporučují opatrnost. Pozor by si měli dát motoristé hlavně na horských silnicích nižších tříd, kde mohou být zbytky rozbředlého sněhu, a tak mohou klouzat. ČTK to řekl Pavel Pospíšil z krajské správy silnic.

„Řidiči, kteří ještě nepřezuli na zimní pneumatiky, by neměli raději vyjíždět,“ doplnil Pospíšil. Teploty v kraji se pohybují od minus jednoho do tří stupňů a místy se objevují mlhy. Žádné problémy na silnicích hlášené nejsou.

Pozor by si měli dát motoristé na silnici 35 z Liberce na Turnov, kde je kvůli kácení stromů kolem křižovatky Rádelský Mlýn omezený provoz. Uzavřená zůstává silnice 290 ze Smědavy na Desnou, kterou ve středu silničáři uzavřeli kvůli ochraně zdroje pitné vody.

V Libereckém kraji je zataženo, podle meteorologů by se ale mělo postupně vyjasňovat. Teploty přes den vystoupají až na šest stupňů. Pršet ani sněžit by už nemělo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Liberecký kraj, Pavel Pospíšil, Liberec, Turnov, Desná, Smědava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh sice už nepadá, na silnicích ale stále buďte opatrní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.