Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Dopravní podnik ruší večerní nástup předními dveřmi. Ubude zpoždění autobusů

Po osmnácti letech přichází dopravní podnik s poměrně zajímavou změnou. Od 1. prosince ruší nastupování pouze předními dveřmi u řidiče po osmé hodině večer, platit to bude až od půlnoci do 4 hodin ráno. Slibuje si tak větší komfort pro cestující a také méně zpožděných spojů.

„K tomuto kroku přistupuje vedení dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou na základě zjištění a dlouhodobých průzkumů na některých frekventovaných spojích městské dopravy,“ vysvětlila mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Podle ní tak bude večerní nástup do autobusů komfortnější a rychlejší. Navíc by nemělo docházet ke zpoždění na některých spojích.

„Problémy jsme evidovali převážně ve večerních hodinách na spojích zajíždějících do průmyslové zóny. Hromadný nástup cestujících končících ve směnách způsoboval zpoždění autobusů, které se přenášelo do návaznosti dalších spojů městské dopravy s odjezdem z Fügnerovy ulice,“ upřesnil místopředseda představenstva Martin Pabiška.

Cestující budou předními dveřmi po dvacáté hodině nastupovat až do 30. listopadu, poté bude omezený nástup předními dveřmi limitován časem pouze od půlnoci do 4 hodin.

Nástup předními dveřmi

K omezení nástupu na jedny dveře u řidiče bylo historicky přistoupeno od roku 2001. Tehdy byla jako první linka s upraveným nástupem předními dveřmi tramvajová linka číslo 11 mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Důvodem opatření byl neustálý nárůst černých pasažérů. Postupně pak do roku 2005 se nástup do vozidel pouze dveřmi rozšířil také na ostatní linky MHD provozované dopravním podnikem. Omezení mělo zabránit v nástupu nejen černým pasažérům, ale hlavně osobám obtěžujícím svým chováním ostatní cestující nebo vozidlo poškozující a znečišťující.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky dopravní podnik, nástup předními dveřmi, dpml, dopravní společnost, Liberec, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik ruší večerní nástup předními dveřmi. Ubude zpoždění autobusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.