Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kamiony by se měly vyhnout Harrachovu a raději jet přes Hrádek

Řidiči kamionů, kteří jezdí z Česka do Polska a zpět by měli v současné době jezdit raději přes Hrádek nad Nisou než přes Harrachov.

Ve vyšších polohách Libereckého kraje začalo nad ránem sněžit a fouká nárazový vítr. Vozovky jsou sjízdné, řidiči nákladních vozů by se přesto podle doporučení silničářů při cestě do Polska a z Polska měli vyhnout silnici 10 přes Harrachov. Jako alternativní trasu jim doporučují využít silnici 35 přes Hrádek nad Nisou, řekl dnes Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má na starost údržbu krajských silnic i části silnic první třídy.

Teploty v Libereckém kraji jsou ráno kolem nuly, v nižších polohách prší. Sněhové či smíšené srážky jsou nad 700 metry nad mořem. „Zatím problémy nikde nejsou, v horách sněží poměrně intenzivně, fouká nárazový vítr. Srážky mají být silné dopoledne zejména na horách,“ uvedl před Šén. Místy mohou dopravu komplikovat mlhy.

Podle předpovědi by dnes mělo být zataženo až oblačno, odpoledne by se sněhové srážky měly objevit i ve středních polohách nad 500 metry nad mořem. Vítr by měl mít v nárazech až 55 kilometrů v hodině, na horách 70 kilometrů. Nejvyšší denní teploty budou mezi čtyřmi až sedmi stupni, nad nulou by měly být teploty i na horách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, Polsko, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Hrádek nad Nisou, Harrachov, Česko, Liberecký kraj, Silnice LK a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamiony by se měly vyhnout Harrachovu a raději jet přes Hrádek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.