Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Oprava mostu v Turnově zkomplikuje dopravu na silnici 35 na Jičín

Rekonstrukce mostu přes Jizeru v Turnově zkomplikuje od pondělí 2. března dopravu po silnici 35 na Jičín. Pokračovat budou práce, které začaly loni, kdy byla opravena pravá polovina mostu ve směru na Jičín. Letos čeká rekonstrukce levou polovinu. Doprava tam bude vedena obousměrně na opravené polovině mostu, řekl vedoucí odboru dopravy libereckého krajského úřadu Jan Čáp.

Most se čtyřmi jízdními pruhy je součástí silnice první třídy 35, ve správě ho má Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Most se opravuje od loňského jara, původně měly práce skončit už loni. Kvůli diagnostice se ale protáhly. „Oprava byla náročnější, než se původně čekalo," řekl Čáp. Na druhé polovině by měla být oprava hotova do 27. srpna. „Zkrátil jsem zhotoviteli původně navržený termín o měsíc, zohlednil jsem zkušenosti z rekonstrukce první poloviny mostu v loňském roce," dodal.

Po mostě projede denně v obou směrech 21 500 vozidel. Kvůli současnému nedobrému stavu na něj smí pouze automobily, jejichž celková hmotnost nepřekračuje 19 tun. „Oproti loňskému roku stavební práce neomezí pohyb pěších, chodník, který je na pravé straně mostu ve směru na Jičín, bude během stavby plně přístupný," řekl Čáp. Ve druhé polovině roku by podle něj měly začít na silnici 35 práce také u Ktové na Semilsku.

Rekonstrukce mostu přes Jizeru nebudou v Turnově jedinou stavební akcí, která od pondělí 2. března zkomplikuje dopravu. V souvislosti s pokračováním opravy krajské silnice 610 bude uzavřena Přepeřská ulice. Podle městského úřadu kvůli tomu nebudou autobusy zajíždět do zastávky Přepeře, jako náhradní bude sloužit zastávka Přepeře, u hřiště. Pro spoje, které pojedou mezi Příšovicemi a Modřišicemi, bude zřízena náhradní zastávka u kostela svatého Jakuba. Omezený bude provoz i v Příšovicích, kde budou dopravu řídit semafory.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky doprava, oprava mostu, silnice, silnice 35, Turnov, Jičín, Jizera, Ředitelství silnic a dálnic, Přepeře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava mostu v Turnově zkomplikuje dopravu na silnici 35 na Jičín  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.