Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V MHD na obličej použijte roušku nebo šátek, žádá cestující liberecký dopravní podnik

Liberecký dopravní podnik vyzval cestující, aby při přepravě v autobusech nebo tramvajích používali ochranu dýchacích cest v podobě obličejové roušky nebo alespoň šátku či šály. Chce tak ochránit řidiče a také zamezit šíření koronaviru.

Vedení dopravního podniku žádá cestující, aby během přepravy a při nutné komunikaci se zaměstnanci například zákaznického centra nebo u přepravní kontroly používali ochrany dýchacích cest proti šíření nákazy vzdušnou cestou, ať už jde o roušku nebo jen šálu či šátek. „Je třeba, aby rouška nebo ochrana byla přichycena těsně k obličeji a možnost šíření nákazy se tak minimalizovala,“ řekl předseda dozorčí rady dopravního podniku Petr Židek.

Zatím nejde o nařízení, dopravní podnik apeluje na lidskou ohleduplnost. „Případná absence řidiček, řidičů, ale také ostatních profesí zajišťujících běžný provoz, by skutečně znamenala citelný problém v zajištění fungování městské dopravy,“ dodal.

Prevence je tak nyní prioritou i pro dopravní podnik, protože v autobusech se koncentruje větší množství lidí v uzavřeném prostoru. „Musíme společně udělat maximum, abychom zabránili případnému šíření koronaviru mezi cestujícími,“ doplnil Michal Zděnek, předseda představenstva DPMLJ.

Dopravní podnik zavádí i další opatření, zrušené jsou zastávky na znamení, omezený je i prodej jízdenek na terminálu na Fügnerově ulici a až do odvolání nesmí žádné návštěvy na ředitelství dopravního podniku v Mrštíkově ulici.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky dpmlj, dopravní podnik, autbusy, roušky, koronavirus, dopravní společnost, rouška, šátek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V MHD na obličej použijte roušku nebo šátek, žádá cestující liberecký dopravní podnik  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.