Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Křižovatku Rádelský mlýn uzavřou až po Velikonocích, Eurovia na dva týdny přerušila práce

Křižovatku Rádelský mlýn na hlavním tahu z Liberce na Prahu uzavřou kvůli rekonstrukci až po Velikonocích, pravděpodobně 14. dubna. Původně mělo být napojení na silnici I/65 na Jablonec nad Nisou a Rychnov u Jablonce neprůjezdné už od 29. března. Stavební společnost Eurovia ale kvůli koronaviru přerušila na dva týdny práce, řekl vedoucí Odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp.

„Další dva dodavatelé ve sdružení - Integra a Silnice a Mosty Česká Lípa - budou ale pokračovat, pracovat budou na hlavní silnici I/35," doplnil Čáp. Krajský úřad povolil kvůli rekonstrukci uzavřít napojení na I/65 do 30. listopadu 2021. Dodavatelé žádali ještě o sedm měsíců víc. Jestli bude nakonec uzavírka kvůli nákaze COVID-19 skutečně delší, není zatím jasné. Jde o náročnou stavbu a záležet bude i na klimatických podmínkách v zimním období, jestli umožní ve stavbě pokračovat.

Křižovatka rekonstrukci potřebuje, dopravně patří k nejproblematičtějším místům v Libereckém kraji. Po silnici I/35 podle posledního sčítání denně projede přes 33.000 aut a po silnici I/65 přes 12.350 automobilů za den. „Od roku 2012 se tam stalo 151 nehod, při každé třetí byl někdo zraněn. Smrtelná nehoda tam nebyla, v posledních letech ale nehod přibývá," řekl již dříve vedoucí krajské dopravní policie Jaroslav Řehák.

Rádelský mlýn

Mimoúrovňovou křižovatku Rádelský mlýn postavili počátkem 70. let. Původně šlo o křížení silnice I. třídy se silnicí II. třídy, dnes je součástí mezinárodní silnice E442. Hlavním cílem přestavby za více než 408 milionů korun bez DPH je zvýšení bezpečnosti. Z nynější dvouúrovňové se stane třípatrová mimoúrovňová křižovatka. Podle smlouvy má rekonstrukce trvat 854 dní, stavební práce by tak měly skončit až v červenci 2022.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky silnice, stavby, zdraví, koronavirus, Liberecký kraj, rádelský mlýn, mlýn, Velikonoce, Eurovia CS, rekonstrukce, Jablonec nad Nisou, Praha, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatku Rádelský mlýn uzavřou až po Velikonocích, Eurovia na dva týdny přerušila práce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.