Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberecký kraj začne postupně omezovat veřejnou dopravu

Liberecký kraj začne postupně omezovat veřejnou dopravu tam, kde není potřeba. Reaguje tím na úbytek cestujících i ohlášené omezování výroby zejména v podnicích, které dodávají součásti automobilkám. Po jednání Krizového štábu Libereckého kraje to řekl hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). Kvůli zastavení výroby ve Škodě Auto už ve čtvrtek například nevyjely autobusy, které do Mladé Boleslavi dopravovaly dělníky.

Autobusy a vlaky v Libereckém kraji jezdí zatím podle jízdního řádu, který platil minulý týden, kdy byly v kraji jarní prázdniny. V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu ale cestujících výrazně ubylo. „Budeme samozřejmě vyhodnocovat v dalších dnech dopravu tak, aby zůstaly zachovány linky, které se využívají, a naopak budeme omezovat linky, které jezdí prázdné. Je to opatření nejenom ekonomické, ale také z dlouhodobého hlediska má šetřit pracovní síly zaměstnanců v dopravě, které můžeme v budoucnosti potřebovat," doplnil hejtman.

Třeba na Jablonecku zredukovali už od středy městskou i příměstskou hromadnou dopravu. Podle informací z Jablonecké dopravní společnosti školní spoje nejezdí vůbec a většina ostatních linek má sobotní provoz. V plném rozsahu jezdí jen linka 101 z Rychnova přes Jablonec a Janov nad Nisou do Bedřichova a také městská linka 109 z Jabloneckých Pasek přes Mšeno do průmyslové zóny v Rýnovicích. O víkendech budou autobusy jezdit podle nedělních jízdních řádů.

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky doprava, průmysl, zdraví, koronavirus, Liberecký kraj, veřejná doprava, Martin Půta, ŠKODA AUTO a.s., Starostové pro Liberecký kraj, Mladá Boleslav, jarní prázdniny, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj začne postupně omezovat veřejnou dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.